Zorgeloos wandelen met je hond?

Voorpagina » Honden blog » Zorgeloos wandelen met je hond?

Lijkt het je niet leuk om ontspannen met je hond te wandelen? Het is de droom van elke baas. Maar in de praktijk is het lang niet altijd eenvoudig en het geval. Logisch, je moet een hond de tijd geven te wennen aan wandelen zonder te trekken. Dat vraagt in veel gevallen dus om een hondentraining bij de plaatselijke hondenschool of thuis met een persoonlijke hondentrainer. Je gaat tijdens de training werken aan hoe je ontspannen kunt wandelen door belonen en sturing.

Tips voor een zorgeloze honden wandeling:

  • Met een lange hondenriem geef je honden wat vrijheid.
  • Ga wandelen op rustige momenten om echt te genieten
  • Zorg voor een hondenriem die comforttabel vasthoud
  • Ontdek hoe je samen met je hond plezier kunt hebben

Er is dus veel reden om voor de perfecte hondenriem te kiezen. Welke keuze je maakt bepaald voor een groot deel ook de vrijheid en controle die een hond heeft. Hoe langer de lijn hoe meer vrijheid en mogelijkheden een hond heeft.

Voor een lange hondenriem kiezen.

Een langere hondenriem is vaak stukken lastiger tijdens het wandelen. Maar zeker als je hond nog moet leren loslopen of dit niet goed kan is het een perfecte oplossing. Vaak beter dan de flexi omdat je een echte riem in je handen hebt met minder gewicht, je hebt dus meer controle. Een andere reden voor een langere hondenlijn kiezen kan bijvoorbeeld te maken hebben met sport. Wanneer je aan het speuren bent is het prettig dat je hond vooruit kan lopen en je toch een lijn vast hebt.

Je kiest dus altijd heel bewust voor een lange hondenriem, deze lengte die je kiest hangt sterk van de reden af. Er zijn verschillende lengtes hondenriemen te koop.

Leren wandelen aan de riem?

Wanneer je een hond wil leren wandelen aan de riem is een korte hondenlijn belangrijk. Met een korte hondenlijn kun je de hond namelijk veel makkelijker sturen. Het is aan te raden om voor een lengte van ten minste 1,5 meter te kiezen. Zo heeft je hond toch nog wat vrijheid en kan de wereld beter ontdekken. Let bij het kiezen van zowel een korte als lange hondenriem altijd op het gewicht van de hond, wat een lijn kan hebben verschilt enorm.

Let hierop bij een hondenlijn gebruiken!

Zoals gezegd is het goed om op de maximale belasting van een lijn te letten. Wanneer je hond aan de lijn kan lopen en niet trekt is er natuurlijk geen probleem. Als dit wel het geval is moet je daar echt wel rekening mee houden. De trekkracht van een lijn ligt overigens niet aan de lijn zelf maar vaak aan wat de haak of de naden kunnen hebben.

Vervang een hondenriem ook op tijd, door het intensieve gebruik kan deze snel slijten. Daardoor is de kans groot dat deze steeds minder kan hebben. Het is ook goed om te kijken van wel materiaal een hondenriem gemaakt is. De leren hondenriemen kunnen indrogen en scheuren. Daar heb je bij een nylon of katoenen hondenriem minder last van waardoor deze veel langer mee kunnen.

Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

Eén reactie

  1. Ik heb zojuist een anti-trektuig aangeschaft welke ik ieder kan aanraden! Je merkt direct het verschil zonder de hond te beperken of pijn te doen. Daardoor heb ik ook veel meer contact met mijn hond Bink en is trainen stukken leuker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *