Wist je dit over de labrador?

Voorpagina » Honden blog » Training en hulp » Wist je dit over de labrador?

Bij het opvoeden van een Labrador, is het belangrijkste om te onthouden dat, boven alles, Labs mensenhonden zijn. Ze werden gefokt om in de eerste plaats metgezellen te zijn, dus is het belangrijk om ze van jongs af aan te socialiseren.

Labs zijn van nature extrovert en zijn graag in de buurt van mensen, dus zorg ervoor dat u ze meeneemt naar puppy speelgroepen en socialisatie lessen zodra ze oud genoeg zijn. Omdat Labs zo mensgericht zijn, is het ook belangrijk om soms te remmen.

Het zijn dus zeer nieuwsgierige honden, en als ze zonder toezicht worden gelaten kunnen ze in allerlei problemen komen. Bijvoorbeeld als je ook andere dieren in huis hebt, katten zijn hier een goed voorbeeld van.

Kattentraining helpt om ze veilig te houden terwijl u aan het werk bent of boodschappen doet. Zorg er wel voor dat u ze niet te lang weg blijft, vooral als het nog puppy’s zijn.

Het is ook heel belangrijk om uw Lab te trainen zodra ze oud genoeg zijn. Labs zijn slim en leergierig, dus ze zullen dingen snel oppikken als u consequent en geduldig met ze bent.

Vergeet niet dat Labs in de eerste plaats mensenhonden zijn, dus zorg ervoor dat u veel tijd met ze doorbrengt wanneer u een Labrador opvoedt. Wat natuurlijk geen enkel probleem is, ze zijn prachtig en je gaat er snel van houden!

Labrador en bewegen

Honden zijn van nature atleten. Ze houden van rennen, spelen en veel beweging. Maar niet alle honden zijn gelijk. Sommige rassen zijn actiever dan andere.

U wilt er zeker van zijn dat u een ras kiest dat bij uw levensstijl past. Als u een zeer actieve levensstijl heeft, wilt u misschien een hond die ook zeer actief is. Aan de andere kant, als u een hond heeft met weinig energie, kunt u misschien beter minder vaak met hem gaan wandelen of rennen.

Denk eraan dat honden elke dag meerdere keren 30 minuten beweging nodig hebben. Het is het beste om ze de kans te geven om rond te rennen in een veilige omgeving. Zo kunnen ze hun energie kwijt, voorkomen ze angst en verbranden ze calorieën.

Zorg er ook voor dat ze voldoende gelegenheid krijgen om te rusten en te ontspannen. Honden hebben net als mensen tijd nodig om te ontspannen en op te laden!

Even terug naar de labrador, ook een labrador is een relatief actieve hond die voldoende beweging nodig heeft en ook graag in beweging is. Het is een mensenhond met werklust! Hoe rustig ze er ook uit zien, hoe veel de hond ook slaapt of wat het totaalbeeld zegt is dus zeker niet altijd waar.

Echter kun je de labrador niet vergelijken met een border collie die echt altijd aan staat. Deze honden zijn nog actiever en hebben dus nog meer behoefte aan beweging!

Wil je echt alles over de labrador te weten komen?

Download het geweldige labrador ebook waarin je alles kunt vinden over de opvoeding, voeding, training en alle geheimen hier omheen!

Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *