Werken koelmatten echt voor honden?

Voorpagina » Honden blog » Rusten en slapen » Werken koelmatten echt voor honden?

Tijdens de warme zomerdagen is wat verkoeling (ook voor je hond) geen overbodige luxe. In dat geval kan een koelmat absoluut het verschil maken. Er zijn verschillende soorten koelmatten te koop, van formaten en diktes. Een koelmat zelf is niet koel of geeft kou af. Maar zodra je erop staat is een koelmat wel in staat om warmte te absorberen. Voor honden die via hun poten warmte afgeven dus de perfecte oplossing.

Tips voor het gebruiken van een koelmat:

  • Gebruik geen grote koelmat in een hondenbench of auto
  • Vervang een koelmat regelmatig voor een optimale werking
  • Weet dat honden soms maar met één pootje op de koelmat liggen
  • Honden koelen door hun voetzooltjes en tong

Een koelmat in huis hebben is dus zeker geen overbodige luxe. Het werkt echt en is de manier om je hond te helpen warmte te verliezen. Je hebt koelmaten in veel verschillende maten. Welke formaat het beste bij jouw hond past is afhankelijk van het ras en formaat.

Wat is een honden koelmat nu eigenlijk?

Een koelmat voor honden is een handig hulpmiddel om honden een koele plek te geven tijdens de warme zomerdagen. Je kunt je misschien voorstellen dat een hond het best warm kan hebben. De koelmat absorbeert de warmte in enkele seconden. Hoewel de meeste honden er niet met volledig op zullen liggen koelen ze de pootjes doorgaans wel door er met een poot op te liggen. Een koelmat is er in verschillende soorten en maten.

Het gebruiken van een koelmat is bijzonder eenvoudig. Je hoeft deze niet nat te maken of op een speciale manier te plaatsen maar kan deze mat gewoon op de grond neerleggen.

Hoe maak je honden ijsjes?

Een andere manier om honden verkoeling te geven tijdens de warme zomerdagen is het maken van heerlijke hondenijsjes. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. In de betere dierenwinkel en ook online kun je speciale mixen kopen. Dat maakt het maken van hondenijsjes nog eenvoudiger. Het is goed om verschillende smaken uit te proberen.

Let hierop bij een koelmat gebruiken!

Wanneer je een koelmat kiest om de hond tijdens de zomermaanden verkoeling te bieden is het goed dat de hond een keuze heeft. Het is dus niet goed om de koelmat in een gesloten bench of andere ruimte te plaatsen. Een hond kan op die manier namelijk te veel warmte kwijtraken. Dat is natuurlijk ook niet de bedoeling. Een koelmat gaat makkelijk een hele zomer mee. Maar let er wel op dat de koelmat heel blijft.

Hoe gek het ook mag klinken, soms is de kleur van een koelmat bepalend of een hond er wel of niet gebruik van zal maken. Ook het formaat speelt hierbij een grote rol. Denk er dus goed over na wat je koopt en in welk formaat. Een hond hoeft ook niet volledig op de mat te liggen om de warmte kwijt te raken, soms is een hondenpoot meer dan voldoende.

Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *