Wat zijn de manieren om een hond te belonen?

Voorpagina » Honden blog » Honden en gedrag » Wat zijn de manieren om een hond te belonen?

Er zijn veel verschillende manieren om een hond te belonen. De meest bekende manier is het geven van een beloningskoekje. Maar ook met je stem of het favoriete speelgoed kun je een hond soms prima belonen. Houd er wel rekening mee dat ook de manier waarop je een hond wilt belonen op een goede manier aangeleerd moet worden. Een hond moet uiteindelijk doorkrijgen dat het iets heel goed doet en hij daarvoor iets krijgt.

Manieren om je hond te belonen voor goed gedrag:

  • Je kunt honden met een honden beloningskoekje belonen
  • Geef een speeltje waar de hond helemaal dol op is bij goed gedrag
  • Zeg met een vrolijke stem een commando naar wens
  • Beloon de hond met fysiek contact bij goed gedrag

De manieren waarop je honden kunt belonen voor goed gedrag lopen dus uiteen. Het is dus vooral belangrijk om een manier van belonen te kiezen die bij jou als baas en de hond past. Op die manier is belonen afgestemd op hond en baasje.

Wat maakt een hond belonen belangrijk?

Door honden voor bepaald gedrag te belonen maak jij jezelf belangrijker en leuker dan wat voor de afleiding zorgt. Op die manier heb je dus meer invloed op situaties en kun je de honden makkelijker naar je toe roepen als dit nodig is. Zeker wanneer honden bekend zijn met beloningen. Natuurlijk kun je naast met koekjes ook met je stem belonen. Dat is dan ook zeker de moeite waard om goed met elkaar te combineren.

Veel mensen vinden het belonen van een hond maar gedoe. Maar het kan je juist veel opleveren. Je bent namelijk in staat om ook tijdens lastige situaties te zorgen dat je honden onder je appel staan.

Krijgt mijn hond niet teveel beloningskoekjes?

Je hoeft je zeker niet druk te maken dat een hond te veel beloningskoekjes krijgt. De koekjes zijn vaak heel klein en kun je daarnaast vaak ook gemakkelijk breken als je vaker wilt belonen. Bij het belonen van een hond gaat het dus niet om welk formaat koekje een hond krijgt maar dat de hond doorheeft wat luisteren kan opleveren. Dat is voor elke hondenbezitter dus van grote waarde.

Moet ik mijn hond altijd belonen voor goed gedrag!

Zeker in het begin is belonen heel belangrijk. Maar naarmate de hond door heeft wat er bedoeld wordt kun je de beloningen afbouwen. Dan hoeft een hond niet voor elk goede gedrag en koekje te krijgen en kun je het dus wat moeilijker maken. Zie je dat de hond weer een beetje terugvalt in zijn oude patroon of toch niet goed luistert? Kies er dan voor om de beloning weer op te bouwen.

Het belonen van honden is echt van deze tijd en past binnen een positieve training. Je kunt het op verschillende manieren en momenten inzetten. Waarbij het goed is om soms wat meer van een hond te vragen. Je kunt er dus echt mee trainen en sturen.

Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *