Wat maakt een drinkfontein handig en leuk?

Voorpagina » Honden blog » Verzorging en gezondheid » Wat maakt een drinkfontein handig en leuk?

Net als mensen moeten ook honden voldoende water drinken. En het liefst doen honden dit uit een drinkfontein! Het bewegende water heeft dan ook een ongekende aantrekkingskracht bij honden, dit is logisch te verklaren omdat bewegend water vaak koeler, vers en veel makkelijker te drinken is.

Is de normale drinkbak dat niet goed genoeg? Je vraagt het je vast en zeker af. Maar dat is niet het geval. Wel is het zo dat je het water uit de normale drinkbakken vaker moet verversen. Waar een drinkfontein in plaats van de drinkbakken dus zorgt voor voortdurend stromend vers water door de filters die in de fontein aanwezig zijn.

En die water drinkfontein voor je hond hoeft absoluut niet duurder dan die normale drinkbak te zijn. Er zijn veel oplossingen te vinden. En over het verbruik van energie hoef jij je ook geen zorgen te maken. De pomp gebruikt slechts enkele wattages per uur, vergelijkbaar met een LED.

Laten we snel onderzoeken welke drinkfonteins er zijn. Natuurlijk hebben wij de beste en meest voordelige fonteins weer op rij gezet.

Hoe filtert een honden drinkfontein water?

Een honden drinkfontein is voorzien van een goede filter. Het filter zorgt ervoor dat alle schadelijke stoffen uit het drinkwater worden gefilterd. Samen met de doorstroming biedt je jouw hond dus altijd het meest heerlijke water om te drinken.

De filters in de fontein kun je overigens zelf verschonen. Per fontein zijn er verschillende filters te koop. Hoe vaak je het filter moet verschonen zal per fontein en gebruik ervan verschillen.

Nu denk je misschien dat kraanwater hartstikke vers en schoon is. Dat is ook wel zo maar naarmate een hond vaker drinkt zal het water ook vies worden. Je kan denken aan kwijl, stof, zand of zelfs etensresten.

Welke honden drinkfontein is het beste?

Een drinkfontein kopen vraagt om de nodige onderzoek Zo hebben de goedkopere fonteinen vaak geen of een matig filter, dit terwijl je voor een beter exemplaar (zie ons overzicht) maar enkele euro’s meer hoeft te betalen.

Wij hebben onze selectie om die reden dan ook gebaseerd op prijs, de kwaliteit en uiteindelijk (het belangrijkste) de funtionaliteit. Daarnaast moeten de fonteins ook stil zijn, je wil niet een hele dag naar stromend water of geruis van het filter luisteren. Aan deze eisen zal onze selectie dan ook voldoen.

Losse fonteinfilters kopen?

Om de filtering van water optimaal te houden is het belangrijk dat je ook schone filters op voorraad hebt. Op die manier kun je deze tijdig vervangen. Een selectie filters voor de bovenstaande fonteins kun je hieronder vinden.

Drinkwater fontein vragen.

De meest gestelde vragen over de drinkwaterfontein voor honden vind je hieronder. Heb je zelf een andere vraag? Voel je dan vrij om onderaan te reageren.

Vinden honden bewegend water lekkerder?

Wanneer water beweegt trekt dit honden doorgaans aan om van het water te drinken. Of honden het water lekkerder vinden uit een drinkwater fontein is niet bewezen, wel is het water schoner door de filtering van het water.

Hoe werkt de filtering bij een drinkwater fontein?

Bij een drinkwater fontein wordt het water voortdurend door een filter rondgepompt. Het vuil (soms onzichtbaar) die de smaak van het water kan beinvloeden wordt hierdoor uit het water verwijderd waardoor honden altijd vers drinkwater hebben.

Gebruikt een honden drinkwaterfontein veel energie?

De pomp die nodig is om het water rond te voeren gebruikt vaak enkele wattages aan energie, dit is veelal te vergelijken met een spaarlamp of zelfs LED. Ze zijn dus bijzonder zuinig.

Maakt een fontein veel geluid?

De drinkfonteinen uit ons overzicht hebben maken weinig tot geen geluid en zijn fluisterstil zoals ze dit noemen. Je kan deze dus in een woonkamer plaatsen zonder er last van te hebben.

Moeten honden leren drinken uit een fontein?

Voor sommige honden is drinken vanuit een drinkfontein best wel een spannende beleving. Je moet het sommige honden om deze reden aanleren. Hier moet je absoluut rekening mee houden.

Waarom is een waterfontein beter voor honden?

De filtering van water zorgt ervoor dat honden voortdurend vers water kunnen drinken. Waarbij het water doorgaans ook een stuk koeler is (wat honden fijn vinden). Het is daarmee een aanrader voor iedere hondenbezitter.

Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *