Wat kun je met een hondenbench?

Voorpagina » Honden blog » Wat kun je met een hondenbench?

De hondenbench is je beste vriend of je ergste vijand als we het internet moeten geloven. Maar dat komt eigenlijk helemaal door de manier waarop wij de bench vaak gebruiken. Vraag je dus gerust eens af of de hondenbench wel een leuke plek voor je hond is, staat de bench op de juiste plek en wat heb je er aan gedaan om de bench tot een leuke plek te maken. Er is veel waarop je kunt letten bij het inzetten van een bench, maar dat vraagt altijd training!

De beste tips voor het aanleren van een bench:

  • Maak van de bench de allerleukste plek in huis
  • Laat de bench gedurende de dag open staan
  • Beloon een hond voor het in de bench gaan
  • Geef een hond de tijd om de bench te ontdekken

Er zijn veel manieren waarop je de bench kunt aanleren. Het is hierbij belangrijk dat het een leuke ervaring voor de hond is. Neem om deze reden de tijd een hond de bench zowel open als gesloten te laten ontdekken.

Welk formaat hondenbench heb ik nodig?

De hondenbench is er in verschillende maten. Welke maat je nodig hebt hangt af van het soort hond dat je hebt en de reden waarvoor je een bench wil gebruiken. Heb je een grotere hond? Dan is het goed om een grotere bench te hebben. Net als wanneer een hond vaker in een bench moet blijven. Ga je een bench aanschaffen voor je pup? Dan is het goed om een wat kleinere bench te hebben wat de zindelijkheidstraining gemakkelijker maakt.

Zo zijn er dus verschillende afwegingen die je moet maken. Maar misschien heb je al een bench en is deze te groot voor je pup. Een kratje in de bench plaatsen kan dan de oplossing zijn.

Hoe richt je een hondenbench in?

Hoewel het heel verleidelijk is om een heerlijk zacht en warm kussentje of deken in de bench te plaatsen moet je er wel voor oppassen dat het niet te warm zal worden voor je pup of hond. Een hond moet zeker in een beperkte ruimte de kans hebben om zijn warmte kwijt te raken of deze juist op te zoeken. Houd daar bij een bench goed rekening mee.

Hoe moet je de bench aan je hond aanleren?

Het aanleren van een bench is een proces waaraan je een training kunt koppelen. Het is bij het aanleren van de bench simpelweg belangrijk dat de hond vertrouwen hebt en dat het geen plek is waar de hond heen moet als hij iets niet goed doet. Ga de bench dus echt gebruiken als een geweldige plek.

Een goede tip kan zijn om de bench ook open te laten en de hond hier zijn voer in te geven. Soms vinden honden het daarnaast prettig als de bench op een rustige plek staat en wat donker gemaakt is met een deken erop. Maar sluit een bench nooit helemaal af.

Goed nieuws! Dit artikel wordt aangeboden door meerdere webwinkels. Dat betekend dat je in enkele klikken kan profiteren van extra voordeel op je bestelling of een snellere levering omdat het product voorradig is.

Dit artikel is te koop bij:

bol.com (€37,00)
onlinedieren.nl (€44,99)

Goed nieuws! Dit artikel wordt aangeboden door meerdere webwinkels. Dat betekend dat je in enkele klikken kan profiteren van extra voordeel op je bestelling of een snellere levering omdat het product voorradig is.

Dit artikel is te koop bij:

bol.com (€37,00)
onlinedieren.nl (€44,99)
Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *