Wat is het voordeel van een hondenblazer?

Voorpagina » Honden blog » Verzorging en gezondheid » Wat is het voordeel van een hondenblazer?

Je hebt honden die graag genieten van een gezond portie waterpret. Ontzettend leuk natuurlijk maar wanneer de hond weer in huis is wil je graag dat deze droog en schoon is. Een hondenblazer is dan een goede keuze. Met een hondenblazer zorg je er overigens niet alleen voor dat een hond snel en vooral makkelijk droog is. Ook blaas je vuil makkelijk uit de vacht en kun je de hondenhuid direct op de aanwezigheid van teken controleren. Omdat je makkelijk tussen de vacht kan kijken.

Tips voor het droogblazen van je hond:

  • Blaas altijd zo dicht mogelijk tegen de hondenvacht
  • Zet een hondenblazer nooit te warm voor een hond
  • Gebruik tijdens het blazen het juiste opzet hulpstuk
  • Investeer in een sterke hondenblazer voor je hond

Voor je met een waterblazer of hondenblazer aan de slag gaat is het goed te weten dat honden er vaak eerst aan moeten wennen. Een blazer maakt vaak lawaai en de wind die eruit komt is vaak hard en krachtig. Leer een hond dus stap voor stap wat de bedoeling is.

Blaast een hondenblazer warme en koude lucht?

De meeste hondenblazer die nu verkocht worden kun je op temperatuur instellen. Al dan niet door de verschillende standen. Het grote voordeel hiervan is absoluut dat je tijdens de koudere dagen voor een wat warme wind kan kiezen en op de warme dagen juist voor koudere lucht. Daarnaast zorgt warme lucht ervoor dat de hond wat sneller droog kan worden geblazen. Let er altijd op dat de blazer na langer gebruik nog wat verder zal opwarmen. Kies dus nooit voor de meest warme stand.

Bij het kiezen van de temperatuur is het ook goed de snelheid af te stemmen. Kies bij een warme stand voor een wat lagere snelheid, zo behaal je meer resultaat bij het drogen van je hond.

Kun je honden droogblazen met een blazer?

Een hond kun je echt helemaal droogblazen met een hondenblazer. Het is echter niet nodig om heel lang met de blazer aan de slag te gaan. Het is voor een hond dan ook niet erg om nog een beetje aan de vochtige kant te zijn. Naast water en vocht blaas je ook vuil en losse haren makkelijk uit de vacht weg en kun je eenvoudig controleren op teken, wondjes en andere zaken.

Let hierop bij het kopen van een hondenblazer!

De meeste hondenblazer zijn gemaakt voor honden en produceren minimaal geluid, kun je niet snel te warm zetten en worden geleverd met verschillende soorten hulpstukken. Toch blijft het maatwerk om te bepalen wat er nodig is voor het drogen van de vacht. Let er dus goed op wat je zelf fijn vind en kies altijd met de hond en gezondheid in je gedachten.

Bij de meeste honden blazers kun je veel verschillende opzetstukjes gebruiken. Hoe kleiner of smaller de opzetstuk is hoe harder er geblazen zal worden. Houd er rekening mee dat niet elke hond dit als prettig kan ervaren. Zet de honden blazer dus op een zachtere stand als je een kleiner of smaller hulp stuk op de blazer gaat gebruiken.

Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *