Wat is een snuffelmat of hondenpuzzel?

Voorpagina » Honden blog » Spelen en uitdaging » Wat is een snuffelmat of hondenpuzzel?

Een hondenpuzzel klinkt je misschien wat vreemd in de oren. Toch werkt het om een hond uit te dagen de neus te gebruiken en de hersens een flink aan het werk te zetten. Een leuke maar ook goede activiteit voor de ontwikkeling. En bovendien is het ook nog eens een mooie manier van samenwerken, veel puzzels zijn namelijk gemaakt voor baasje en hond. En als de hond door heeft hoe het werkt is dat absoluut leuk en dankbaar.

Tips voor het kiezen van een goede snuffelmat:

  • Begin met een eenvoudige (kleinere) snuffelmat
  • Haal een snuffelmat na de activiteit weg van de hond
  • Gebruik vooral een lekkernij die klein en geurend is
  • Schut een snuffelmat na gebruik goed uit

Met een hondenpuzzel of denkwerk kun je een hond uitdagen de neus te gebruiken. Daar heeft een hond bijzonder veel baat bij. En bovendien is het natuurlijk ook gewoon leuk om je hond een nieuwe uitdaging te geven.

Hoe gebruik je een honden snuffelmat?

De snuffelmat is als je het mij vraagt een geweldig hulpmiddel om honden uit te dagen. Je leert een hond niet alleen de neus gebruiken, ook hersens en geduld worden getriggerd. Daarbij is het ook een heel leuke bezigheid. Je bent namelijk echt even samen bezig met elkaar. Dat is goed voor de band tussen hond en baasje. Let er wel op dat honden niet gefrustreerd raken, kies bij voorkeur een heel makkelijke snuffelmat om te beginnen.

Gaat het goed en heeft de hond de snuffelmat door? Dan kun je het natuurlijk lastiger maken om de hond nog verder uit te dagen. Leuk en leerzaam voor hond en baasje.

Hoe leer je honden puzzels gebruiken?

Vind je het leuk om samen met je hond bezig te zijn? Dan zijn hondenpuzzels de perfecte keuze om de hond en zijn neus flink op de proef te stellen. Er zijn verschillende soorten hondenpuzzels die je kunt doen. Waar de hondenpuzzels met losse onderdelen het meest makkelijk zijn. Deze kan de hond omduwen of makkelijker verplaatsen.

Let hierop bij een snuffelmat gebruiken!

Kies je voor de snuffelmat? Dan is het belangrijk om deze schoon te houden. De geuren van koekjes kunnen namelijk in het materiaal gaan zitten. Dit kan ervoor zorgen dat het voor een hond heel erg lastig is om alles op een goede manier te vinden. Gelukkig kun je de meeste snuffelmatten gewoon goed schoonmaken aan de hand van wassen of stofzuigen.

Wat ik persoonlijk heel fijn vind is dat een snuffelmat goed blijft liggen. Daarmee voorkom je dat een snuffelmat gaat schuiven en de hond de koekjes die hij gevonden heeft niet goed kan pakken. Want de bedoeling is niet alleen tijdverdrijf, ook belonen en hersens aan het werk zetten is belangrijk en frustratie wil je uiteindelijk voorkomen.

Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *