Waarom slaapt mijn pup ontzettend veel?

Voorpagina » Honden blog » Waarom slaapt mijn pup ontzettend veel?

Een pup heeft veel rust en slaap nodig om prikkels te verwerken. In sommige gevallen slaapt een pup wel 20 uur op een dag. Daar is trouwens helemaal niets mis mee. Wanneer een pup slaapt verwerkt de pup alle prikkels en heeft weer plek om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Hoeveel een pup slaapt is per pup verschillend, het is echter wel goed om een pup de mogelijkheid te bieden genoeg te kunnen slapen. Daar kun je een pup bij helpen.

De beste tips om je pup voldoende rust te geven:

  • Maak een dagindeling voor de pup zodat je rustmomenten kunt inplannen
  • Houd rekening met de fysieke belasting die een pup aan kan op een dag
  • Zorg ook als de pup niet slaapt voor een rustig ritme van de dag
  • Blijf niet voortdurend trainen en oefeningen doen

De meeste pups lijken niet van opgeven te weten. Toch is het nodig om een pup met regelmaat af te remmen en rust te verplichten. In sommige gevallen heeft een pup tot wel 20 uur rust per dag nodig om daadwerkelijk uitgerust te zijn voor de volgende uitdaging.

Hoeveel rust heeft een pup per dag nodig?

Er zijn veel verschillende verhalen over hoeveel een pup dagelijks zal slapen. Echter is het in de regel zo dat een pup vele uren achter elkaar kan slapen, soms wel 20 uur per dag. Daar is dus echt niets mis mee. Door te slapen en rusten kan een pup de prikkels van een training, beleving of socialisatie goed verwerken. Zo is de pup weer helemaal opgeladen voor een volgende avontuur en zal minder snel overprikkeld raken.

Wanneer een pup veel minder slaapt is het goed om na denken hoe dit kan. Kan de pup naar een rustige plek om te slapen, doe je niet teveel met de pup of is de pup echt gezond.

Wat moet je in een dagritme van je pup neerzetten?

Hoe graag je een pup die leuke commando’s, trucs en socialisatie ook wil bijbrengen. Je moet er altijd rekening mee houden dat een pup ook gewoon pup mag zijn. Door de wereld op zijn eigen manier te ontdekken. Kies er dus bewust voor om trainingen, activiteiten voor de socialisatie en bezoeken over de dagen verspreid worden en blijf goed naar de pup kijken of het niet te veel zal worden. Jij als baasje ben uiteindelijk verantwoordelijk voor de rust van een pup en kan dit beïnvloeden.

Hoe geef je een pup verplichte rust?

Als een pup geen rust kan pakken is een hondenbench of puppyren de beste keuze. Je kan de pup op een rustige plek zijn slaap en rust gunnen. Bij een bench is het soms goed om deze af te schermen met een doek en op een rustige plek in huis te zetten. Echter hoef je als de pup slaapt natuurlijk niet op je tenen te lopen. Het is goed als een pup aan de geluiden in huis kan wennen.

Zorg echter wel dat een rustplek leuk is en geen strafplek wordt. Laat de bench dus eens open staan en geef de hond eens eten in een bench met de deur open. Er zijn veel leuke trucs om de bench op een goede manier aan een hond te leren.

Goed nieuws! Dit artikel wordt aangeboden door meerdere webwinkels. Dat betekend dat je in enkele klikken kan profiteren van extra voordeel op je bestelling of een snellere levering omdat het product voorradig is.

Dit artikel is te koop bij:

bol.com (€23,43)
k9shop.nl (€19,86)

Goed nieuws! Dit artikel wordt aangeboden door meerdere webwinkels. Dat betekend dat je in enkele klikken kan profiteren van extra voordeel op je bestelling of een snellere levering omdat het product voorradig is.

Dit artikel is te koop bij:

bol.com (€23,43)
k9shop.nl (€19,86)
Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *