Waarom luistert mijn hond niet?

Voorpagina » Honden blog » Waarom luistert mijn hond niet?

Lang niet elke hond luistert even goed als je een commando geeft of de hond bij je roept. Je kunt je dan afvragen wat je verkeerd doet. Maar vaak doe je niets verkeerd en heeft de hond het simpelweg niet geleerd om te doen wat je vraagt. Voor je kunt verwachten dat een hond goed naar je luistert is het dus van belang te weten of een hond je begrijpt. Daar hoort dus een training bij. Waarbij de hond leert wat de bedoeling is en jij de manier waarop je duidelijkheid moet geven.

De beste tips om een hond te leren luisteren:

  • Vraag een commando per keer en roep luid en duidelijk
  • Zorg dat je commando’s oefent als er weinig tot geen afleiding is
  • Geef en hond voldoende reden om naar je te luisteren
  • Weet of een hond je echt gehoord hebt of misschien niet

Maak het leuk en vrolijk! Het is de manier om aandacht van je hond te vragen. Maar dat kan niet elk baasje! Daarom is het goed om toch een methode te vinden die bij jou en je hond past. Een goede en sterke communicatie is nu eenmaal de basis voor hond en baas.

Waarom moet je een hondentraining leuk maken?

Natuurlijk moet een hondentraining vooral leuk zijn! Als een hondentraining leuk is leer jij als baasje en de hond namelijk het meeste. Je kunt je het misschien ook voorstellen. Een training leuk maken kan op veel verschillende manieren. Je kunt je stem gebruiken, je richten op wat de hond goed kan en vooral zorgen voor echt samenwerken. Door een goede samenwerking kom je nu eenmaal veel verder.

Om een training leuk te maken kun je een lekkere beloning inzetten. Maar soms is het samen druk bezig zijn ook al een mooie vorm van belonen. Je ziet honden die het leuk vinden dan ook echt met je bezig zijn.

Hoe geef je aanleiding aan de hond naar je te luisteren?

Laat een hond weten wat de bedoeling is door de hond dit te leren. Dat kan op veel manieren. Je kunt aan de slag met het belonen van goed gedrag. Maar je kan ook denken aan een prikkelarme omgeving kiezen om de training te doen. Een hondenschool kan je daarbij ook helpen om een goede basis neer te zetten voor de hondentraining. Veel hondenscholen trainen in kleine groepjes en dat zorgt ervoor dat je sneller kunt trainen en succes zal hebben. De hond zal dan ook meer focus voor je hebben.

Op welke momenten train je een hond?

Een hond trainen moet je op het juiste moment doen. Niet na het eten of wanneer een hond veel honger heeft of net die grote wandeling gemaakt heeft. Maar gelukkig zijn daartussen nog veel momenten waarop trainen wel kan.

Zo train je bij veel hondenscholen vooral in de avonden of in het weekend. Wanneer er veel tijd is om te trainen en er vrijwel geen andere activiteiten hebben plaatsgevonden. Zorg er dus voor dat een hond voor en na de training voldoende rust krijgt.

Wil je aan de slag met een training? Dan zijn deze training tasjes een echte aanrader. Zo pak je de koekjes gemakkelijker en zorg je dat je kleding schoon en netjes blijft.

Maar zonder lekkere beloningskoekjes natuurlijk geen goede training om de hond te leren luisteren! Kies daarom de beste traktaties voor je hond, enkele premium hondenkoekjes zijn hieronder te vinden. Enkele van deze snacks zijn wat groter maar ideaal om in kleinere stukjes te breken.

Vragen over honden leren luisteren

Hoe leer je een hond luisteren?

Om een hond te leren luisteren is het belangrijk dat je een hond leert wat er verwacht wordt. Een hondenschool of hondentrainer kan je helpen om de hond te trainen.

Hoe beloon je een hond voor luisteren?

De beste manier om een hond voor goed gedrag te belonen is door beloningskoekjes en je stem. Wanneer een hond goed gedrag laat zien kun je de volgende stap zetten en steeds wat verder met het trainen van luisteren komen.

Waarom is luisteren voor een hond belangrijk?

Een hond die luistert zal meer vrijheid en mogelijkheden van een baasje krijgen. Dat komt ten goede van het plezier dat een hond heeft tijdens zijn leven.

Hoe snel leer je een hond luisteren?

Hoe snel een hond kan leren hangt van zowel de training als het soort hond dat je hebt af. Ook de leeftijd van een hond kan hier een grote rol bij spelen.

Wordt mijn hond niet dik van trainingskoekjes?

Bij het geven van beloningen tijdens een training gaat het niet om hoeveel een hond krijgt. De grotere koekjes kun je dan ook breken tot kleinere stukjes. Heeft een hond de oefening goed door? Dan kun je het belonen afbouwen en de volgende stap zetten.

Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *