Waarom je hondenpoep moet opruimen?

Voorpagina » Honden blog » Verzorging en gezondheid » Waarom je hondenpoep moet opruimen?

Je zou er maar in gestaan hebben. Dan hebben we het natuurlijk over hondenpoep. Het is niet alleen heel vies maar ook onhygiënisch. Dat moet je dus niet op straat laten liggen. En opruimen is met de juiste hulpmiddelen een fluitje van een cent. Of je nu kiest voor een poepzakje, schepje of een van de andere manieren. Het is dus goed om eens te kijken op welke manier jij kunt bijdragen aan een schone omgeving voor iedereen in de buurt.

Tips voor het opruimen van hondenpoep:

  • Gebruik natuurlijk afbreekbare honden poep zakjes
  • Vind je het vies? Gebruik dan een honden poepschepje
  • Knoop hondenpoepzakjes altijd dicht na het opruimen
  • Kies voor een niet doorzichtig honden poepzakje

Zoals ik al heb aangegeven is een schone omgeving prettig. Daarmee voorkom je ziektes of andere situaties die voor hond en baasje niet wenselijk zijn. Bovendien kun je in de meeste gemeenten een hondentoilet, poepzakjes en hondenpoep afvalbakken vinden en er komen er steeds meer bij.

Honden poep opruimen met poepzakjes.

Het opruimen van hondenpoep met een poepzakje is het meest eenvoudig. De meeste zakjes zitten namelijk op een kleine rol die je mee kunt nemen. Vind je dit maar gedoe? Dan zijn er dispensers die je eenvoudig aan de hondenlijn kunt hangen. Op die manier hoef je er niet aan te denken en heb je deze poepzakjes altijd bij je tijdens een wandeling. Met de zakjes kun je hondenpoep doorgaans ook veel makkelijker opruimen dan op een andere manier, nog een voordeel!

Sommige mensen hebben heel veel moeite met het opruimen van hondenpoep. Het kan dan zeker helpen om ondoorzichtige hondenpoep zakjes te nemen.

Je hondenpoep opruimen en weggooien.

Het weggooien van hondenpoep doe je natuurlijk in de daarvoor bestemde vuilnisbak, maar als deze niet aanwezig is kun je ook een gewone vuilnisbak kiezen. Het is wel wenselijk dat de zakjes dicht zijn om geur te voorkomen. Je kunt je misschien voorstellen dat de meeste vuilnisbakken zich bij een bankje of speeltuin bevinden en warmte de geur van hondenpoep flink kan versterken.

Let hierop bij hondenpoep opruimen!

Een goede voorbereiding is het halve werk. Maar waar moet je nu op letten als je de poep van je hond aan het opruimen bent? Dat is niet heel lastig. Zorg dat het zakje nieuw is en controleer dit als eerste met je hand. Daarnaast is het goed om te controleren van welk materiaal de poepzakjes gemaakt zijn, de betere poepzakjes zijn namelijk biologisch afbreekbaar. Met andere woorden veel beter voor het milieu!

Als je de poep van je voervoeter altijd opruimt geniet je nog een ander voordeel. Je kunt de kleur en het soort ontlasting van je hond namelijk goed in de gaten houden. Dat is prettig omdat ziektes vaak direct aan de poep te zien zijn. Je kunt de ontlasting van je hond dus altijd en elke dag controleren en zo de gezondheid van je hond beter in de gaten houden.

Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *