Waarom je hond laten chippen?

Voorpagina » Honden blog » Waarom je hond laten chippen?

Je gaat er misschien niet direct vanuit. Maar een hond kan om veel verschillende manieren vermist raken. Dan wil je er zeker van zijn als een hond gevonden wordt deze weer bij je terug komt. Dan is chippen een uitstekende keuze, naast een hondenpenning natuurlijk. Maar met chippen alleen ben je er niet, je moet er ook voor zorgen dat het chipnummer ergens aan jouw als baasje gekoppeld is en geregistreerd moet worden.

Hier moet je op letten bij het laten chippen:

  • Laat controleren of de chip goed zichtbaar en leesbaar is
  • Vergeet de chip niet te registreren bij een landelijke organisatie
  • Controleer gedurende de jaren of de chip nog altijd werkt
  • Vertrouw niet alleen op een chip maar kies ook een penning

Een chip laten zetten is de eerste stap. Maar je moet zeker niet vergeten om de chip ook op naam te zetten. Doe dit bij voorkeur direct na het chippen en een landelijke organisatie. Zo ben je er zeker van als de hond gevonden wordt (bij vermissing) dat de chip op jouw naam en adres staat.

Waar kun je een hond laten chippen?

Het laten chippen van een hond kun je natuurlijk het beste bij een dierenarts doen. Een goede dierenarts weet precies wat de beste plek voor de chip is en doet het dagelijks. Een snelle en ook veilige keuze dus. Er zijn bovendien dierenartsen die het op bepaalde momenten zonder kosten voor een consult doen of tijdens een kennismaking zonder kosten. Kijk goed naar de mogelijkheden in de buurt en profiteer ervan.

Heb je vragen over het laten chippen, ik kan mij dat goed voorstellen. Ga dan eens in gesprek met een dierenarts om een duidelijk antwoord te krijgen. Een chip kan van groot belang zijn!

Waar moet je een chip registreren of aanmelden?

Als je een chip heb laten zetten is het belangrijk om deze ook te registreren. Nog altijd zijn er veel mensen die er vanuit gaan dat dit automatisch gebeurt. Dat is echter niet het geval. Je moet dus echt nog even wat papierwerk afronden voor het helemaal voor elkaar is. Het registreren kan bij een van de landelijke organisaties als het NDG. Aan de registratie zitten eenmalig kosten verbonden. Maar de ervaring leert dat deze kosten het meer dan waard zijn als er iets gebeurd.

Doet het chippen pijn bij een hond!

Natuurlijk vraag jij je af of het pijn doet om een hond te laten chippen. Hoewel mijn beste antwoord nee zou kunnen zijn is dit natuurlijk niet het geval. Elke prik of manier van prikken doet zeer. Maar dat is vaak van korte duur en alleen op het moment dat de chip gezet zal worden. Je kunt er echter wel vanuit gaan dat een goede dierenarts de pijn bij een hond snel doet vergeten met een lekkere en vooral welverdiende afleiding.

Dat de chip door een dierenarts gezet is blijft belangrijk, omdat een dierenarts precies weet hoe hij of zij het moet aanpakken en waarop gelet moet worden. Na het zetten van een chip wordt er over het algemeen even een check gedaan zodat je zeker weet dat de chip leesbaar is.

Goed nieuws! Dit artikel wordt aangeboden door meerdere webwinkels. Dat betekend dat je in enkele klikken kan profiteren van extra voordeel op je bestelling of een snellere levering omdat het product voorradig is.

Dit artikel is te koop bij:

k9shop.nl (€2,56)
huisdierexpress.nl (€7,99)

Goed nieuws! Dit artikel wordt aangeboden door meerdere webwinkels. Dat betekend dat je in enkele klikken kan profiteren van extra voordeel op je bestelling of een snellere levering omdat het product voorradig is.

Dit artikel is te koop bij:

k9shop.nl (€2,56)
huisdierexpress.nl (€7,99)
Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *