Waarom is mijn hond waaks?

Voorpagina » Honden blog » Waarom is mijn hond waaks?

Een hond kan om veel verschillende redenen waaks zijn. In de meeste gevallen zit het waaks zijn van een hond in het hondenras. Als dit het geval is kun je het vaak niet zomaar afleren en uitsluitend een stuk verminderen. Een beetje afhankelijk wat er aan de hand is natuurlijk. Daarvoor kun je dus het beste een echte hondenspecialist in huis halen. Daarnaast kun je de situatie thuis ook veranderen en de reden om waaks te zijn weg te nemen. Er zijn allerlei manieren!

Tips om een waakse hond minder waaks te maken:

  • Geef een hond voldoende afleiding door leuke activiteiten
  • Beloon een hond als hij niet waakt en rustig is
  • Leer wat je van de hond verwacht in en om je woning
  • Verander de situatie in huis en beperk de ruimte

Een hond die waaks is zal er alles aan doen om iedereen uit huis te houden. Dat geeft je misschien een veilig gevoel. Toch is het niet altijd de beste oplossing. Je kunt je misschien voorstellen dat het vervelend kan zijn wanneer een hond tegen alles en iedereen blaft en gromt.

Mag een hond waaks zijn van jou als baasje?

Een hond kan behoorlijk waaks zijn voor zijn baasje. Daar is lang niet altijd iets verkeerd aan. Maar het kan er wel voor zorgen dat sommige dingen in het dagelijks leven wat minder vanzelfsprekend worden. Je moet er dus goed over denken welke voordelen er zijn en waar je rekening mee moet houden wanneer een hond echt waaks is. Wil je wat aan een hond die waaks is voor jou als baasje veranderen? Dan kun je hiervoor het beste bij een gedragstherapeut terecht.

Het kan veel verschillende redenen hebben dat een hond waaks is. Soms is een hond waaks omdat het in een hondenras zit en andere keren heeft dat een andere reden.

Is het aangeleerd gedrag bij een hond?

Je kan een hond heel goed leren om te waken. De meeste honden zullen het van zichzelf al een beetje zijn. Toch kun je het gedrag om waaks te zijn zeker aanleren en stimuleren door het gedrag te trainen. Je moet alleen goed nadenken waarom je het wil trainen en welke reden er achter deze training zit. Laten we dus voorop stellen dat er niets leuker is dan een vriendelijke hond waarmee je heerlijk kunt samenspelen en werken.

Zijn er hulpmiddelen te koop?

Er zijn verschillende hulpmiddelen te koop voor honden die waaks of beschermend zijn. Je kunt aan een specifiek anti-trek tuig of de muilkorf denken. Die laatste wordt overigens niet alleen gebruikt als een hond gevaarlijk is. Wanneer een hond alles van straat eet kan een muilkorf ook uitkomst voor je als baasje kiezen. Ga er dus nooit vanuit dat een hond uit je omgeving gevaarlijk is wanneer deze een muilkorf draagt.

Daarnaast is een goede training natuurlijk van essentieel belang wanneer een hond waakt over het huis of baasje. Je wil het uiteindelijk wel de juiste richting geven en de hond leren hoe hij op de juiste manier waaks kan en mag zijn.

Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *