Waarom honden kauwen?

Voorpagina » Honden blog » Spelen en uitdaging » Waarom honden kauwen?

Het kauwinstinct is erg sterk bij honden, en als er geen toezicht is kan het leiden tot vernieling van uw eigendommen. Het komt echter vaak voor dat hondeneigenaren de redenen over het hoofd zien waarom hun hond op alles kauwt wat hij tegenkomt. Honden kauwen omdat het een natuurlijk onderdeel van hun gedrag is.

Ze doen het ook om stress te verlichten en hun tanden gezond te houden. Wanneer puppies tandjes krijgen, zul je merken dat ze vaker beginnen te kauwen op dingen als speelgoed of stokjes uit het park.

Dit is heel normaal gedrag, maar sommige hondeneigenaren vragen zich af waarom hun puppy zo veel kauwt en wat ze eraan kunnen doen. Hier zijn 6 redenen waarom honden kauwen, hoe u kunt herkennen wanneer uw hond gewoon is te kauwen, en hoe u hem kunt helpen te stoppen door hem iets anders te geven om op te kauwen.

Nieuwsgierigheid

Als uw hond op alles kauwt wat hij kan vinden, kan dat zijn omdat hij gewoon zo nieuwsgierig is. Misschien vraagt u zich af of uw hond zich verveelt, of gewoon nieuwsgierig is naar alles om hem heen. Als hij op iets heeft gekauwd wat hij niet had mogen doen, en u weet niet zeker waarom hij dat zou doen, kijk dan of het iets was waar hij gewoon op kauwde omdat hij nieuwsgierig was. Honden zijn van nature nieuwsgierig, en ze vinden het leuk om nieuwe dingen te ontdekken.

Dit kan een reden zijn waarom uw hond kauwt op dingen die hij niet zou moeten doen. Als u hem ziet kauwen op iets waar hij niet op zou moeten kauwen, probeer hem dan af te leiden met een speeltje. Als u een puppy hebt, moet u misschien zijn speelgoed bij hem en zijn mond weghouden totdat hij leert er voorzichtiger mee om te gaan.

Angst

Als uw hond kauwt als hij angstig of gestrest is, kan hij een aandoening hebben die pica heet, waardoor honden op niet-voedingsvoorwerpen kauwen. Pica komt vaak voor bij honden die zijn mishandeld of verwaarloosd en wordt vaak gezien bij puppy’s, opgroeiende honden of oudere honden.

Als dit de reden is dat uw hond kauwt, moet u naar een dierenarts gaan om hem na te laten kijken. Het kauwen op niet-voedingsvoorwerpen, zoals plastic, kan ertoe leiden dat uw hond zich verslikt of zelfs ziek wordt. Als uw hond op iets heeft gekauwd dat hij niet had mogen eten, breng hem dan onmiddellijk naar de dierenarts. Uw dierenarts kan misschien controleren op tekenen van pica en u helpen de angst van uw hond te behandelen.

Verveling.

Honden zijn gewoontedieren, dus als ze iets leuk vinden, willen ze het steeds weer opnieuw doen. Als uw hond kauwt op iets wat hij niet zou moeten doen, en u hebt geprobeerd om het te stoppen, maar het lijkt niet te werken, kan het zijn omdat hij zich gewoon verveelt. Honden hebben verrijking nodig, net als mensen.

Als wij ons vervelen, gaan we op zoek naar iets om te doen; honden doen hetzelfde. Als u merkt dat uw hond op iets kauwt waar hij niet op mag kauwen, probeer hem dan iets te doen te geven. Als u bijvoorbeeld aan het koken bent, laat hem dan zitten waar u zit en met zijn speelgoed spelen. U kunt hem ook toegang geven tot een puzzelspeeltje, zoals een traktatiebal, of hem in de tuin laten spelen met andere honden.

naar iets hunkeren

Kauwen is een natuurlijk instinct voor honden, maar soms is het niet het juiste om te doen. Als u uw hond ziet kauwen op iets wat niet mag en u hebt alles geprobeerd om hem te laten stoppen, kan het zijn dat hij naar iets hunkert en kauwen is zijn manier om te laten weten dat hij het nodig heeft.

Als u vermoedt dat uw hond kauwt omdat hij ergens naar hunkert, kunt u proberen vast te stellen waar hij naar hunkert en er een vervanger voor vinden. Als uw hond bijvoorbeeld op een schoen kauwt, heeft hij misschien trek in rundvlees, dus kunt u hem wat rundvlees geven om op te kauwen.

Gewoonte

Als uw hond op dingen kauwt die hij niet zou moeten kauwen, kan dat zijn omdat het een gewoonte is. Honden hebben de gewoonte om op hun poten, meubels of andere voorwerpen te kauwen. Als dit het geval is, moet u de gewoonte doorbreken.

U kunt dit doen door uw hond iets anders te geven om op te kauwen, zoals een hondenspeeltje of een bot. U kunt ook proberen uw hond uit te schelden, maar het kan meerdere uitscheldpartijen duren voordat hij stopt met kauwen op de verkeerde dingen. Het kost veel tijd en geduld om een slechte gewoonte te doorbreken, maar het kan gedaan worden.

Als u alles hebt geprobeerd om uw hond van deze gewoonte af te helpen, kunt u overwegen hem naar een hondentrainer te brengen. Zij kunnen u misschien helpen uw hond uit deze gewoonte te halen en hem leren in plaats daarvan op de juiste dingen te kauwen.

Doorkomende tandjes

Als uw hond overal op kauwt, kan dat zijn omdat hij tandjes krijgt. Als honden tandjes krijgen, kauwen ze op alles waar ze hun tanden maar op kunnen zetten. Dit kan vervelend zijn, maar het is ook normaal en te verwachten.

De tanden van uw pup groeien en hij moet eraan wennen. Als honden tandjes krijgen, kunnen ze vaker kwijlen en op dingen kauwen die ze niet mogen. Als uw hond tandjes krijgt, zorg er dan voor dat zijn speelgoed schoon en uit de buurt van zijn mond is, totdat hij heeft geleerd er voorzichtiger mee om te gaan.

Conclusie.

Als uw hond overal op kauwt, is het eerste wat u moet doen ervoor zorgen dat uw hond genoeg speelgoed heeft dat gemakkelijk verkrijgbaar is. Honden kauwen graag, dus als ze iets zien waar ze op kunnen kauwen, zullen ze dat doen.

Het volgende wat u kunt doen is controleren op tekenen van de 6 redenen waarom honden kauwen. Als u merkt dat uw hond op iets kauwt waar hij niet op mag kauwen, probeer dan vast te stellen waar hij trek in heeft en geef hem een vervangend product.

Als uw hond tandjes krijgt, moet u zijn speelgoed schoon en uit de buurt van zijn mond houden totdat hij leert er voorzichtiger mee om te gaan.

Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *