Waarom bijt een pup?

Voorpagina » Honden blog » Honden en gedrag » Waarom bijt een pup?

Een pup ontdekt de wereld met zijn tanden. Dit zorgt ervoor dat een pup met zijn scherpe tanden overal in zal bijten. Het is dan ook een veel gestelde vraag bij hondentrainers en tijdens cursussen of een pup nu vals is of het spelen is. Waarbij je er vaak vanuit kunt gaan dat het een ontdekkingsreis voor je pup is. Maar gelukkig kun je het bijtgedrag wel afleren. Daarom is een pup niet vals maar simpelweg de wereld en regels aan het ontdekken. Aan jou de taak om de pup te helpen.

De beste tips om bijten van een pup af te leren:

  • Geen een pup een leuk alternatief om mee te spelen
  • Zorg dat een pup voldoende tot rust komt en niet overprikkelt raakt
  • Leer een hond om niet te bijten en beloon een pup
  • Zorg dat een pup gezond is om bijtgedrag te verminderen

Met andere woorden werk aan de winkel! Want je kan het bijten op een leuke manier makkelijk afleren of ombuigen tot gedrag dat je wilt zien. Er zijn bovendien veel leuke alternatieven voor een pup om lekker op te bijten.

Wat is geschikt kauwspeelgoed voor een pup?

Zoals je weet heeft een pup scherpe tandjes die overal makkelijk doorheen bijten. Het is daarom heel belangrijk om stevig speelgoed in huis te halen. Maar ook afwisselen werkt goed! Zo heb je zelf in de hand wanneer een pup met welk speelgoed speelt en kun je de pup leren hoe er gespeeld moet gaan worden. Maar hoe dan ook, houd er altijd rekening mee dat een pup soms ook dingen kapot moet maken om te begrijpen wat er gebeurt.

Je kunt dus ook een keuze maken tussen speelgoed dat niet makkelijk kapot gaat en speelgoed waar een pup gemakkelijk doorgeen kan bijten. Op die manier geef je de pup kans om materialen goed te ontdekken.

Mag een pup al op kluifjes kauwen?

In tegenstelling tot wat er vaak beweerd wordt mag een pup zeker op kluiven kauwen. Het is alleen wel goed rekening te houden met het soort kluif dat je een pup geeft. Zo zijn sommige kluiven veel te hard of kunnen ze die ineens inslikken met alle gevolgen van dien. Daar moet je dus echt wel goed naar kijken. Verder zijn er ook leuke puppykluifpakketten te koop. Daarin zitten verschillende soorten kluiven die de pup dan kan ontdekken.

Kun je een pup alleen laten kluiven?

Het is natuurlijk niet slim om een pup zonder toezicht te laten kluiven of spelen met speelgoed dat heel gemakkelijk stuk kan gaan. Daarom moet je er tijdens het kluiven wel bij blijven en toezicht op de pup houden. Gaat het uiteindelijk mis? Dan kun je makkelijker ingrijpen.

Zeker als de kluif die je geeft nieuw is voor een pup moet je er echt bijblijven. Sommige pups moeten namelijk leren wat de bedoeling van een kluif is of vinden het overweldigend lekker om op de kluif te kauwen.

Die moet je dus een beetje sturen om het in goede banen te leiden. Kijk bij het geven van een kluif dus niet alleen of de kluif geschikt is maar ook of een pup al een beetje kan kluiven.

Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *