Waar vind je het beste hondenbad?

Voorpagina » Honden blog » Spelen en uitdaging » Waar vind je het beste hondenbad?

Veel honden houden van water en dan zorgt een hondenbad voor gegarandeerd plezier. Want wat is er leuker dan op de warme dagen een frisse plons nemen, de poten even onder water dompelen of gewoon lekker van het water drinken voor je hond. Precies! Maar waar moet een bad voor je hond aan voldoen en welke oplossingen zijn er te koop. Goed om over na te denken. Want een bad moet niet te hoog zijn en ook niet makkelijk stuk kunnen gaan door de scherpe hondennagels.

Tips om je hond verkoeling te bieden:

  • Koop een hondenbadje met een lage instap
  • Let op de kleur van een hondenbadje
  • Gebruik nooit chloor of zout in een hondenbad
  • Ververs het water van een hondenbad regelmatig

Niet elke hond is van de natte voeten en vacht. Dan is een hondenbadje de perfecte oplossing. Je kunt een honden waterbad vullen aan de hand van de behoeften die je hebt. Vind een hond water helemaal niet leuk? Dan kies je eenvoudig voor een klein laagje om te koelen.

Geniet van waterpret met een honden bad.

Wanneer honden wel van water houden kan het veel plezier en pret opleveren. Je hebt vast de leuke filmpjes wel eens voorbij zien komen. Het bieden van waterpret is bijzonder eenvoudig. Je kunt voor een klein hondenbadje kiezen. Maar ook voor een groter hondenbad, sproeier of zelfs denkwerk voor een hond door een zogenaamd pendaal waar de hond op moet staan om waterpret te beleven. Het is dus heel uitgebreid wat je kunt kopen om je hond plezier te geven.

Let er bij waterpret altijd op dat de hond ook rust krijgt. Door de verkoeling van water kan een hond te lang door willen gaan met het plezier en alsnog oververhit raken. Houd het dus rustig!

Op andere manieren honden verkoelen?

Op mijn blog heb je ook al over andere manieren van verkoeling kunnen lezen. Het maken van lekkere hondenijsjes, de koelmatten voor honden en niet te vergeten wandelen in het bos als het nog niet zo warm is. Welke keuze je ook maakt, blijf altijd naar de gezondheid van je hond kijken en zorg dat de dag rustig verloopt.

Let hierop bij honden verkoeling bieden!

Je wist het waarschijnlijk ook al, honden verliezen warmte via de voetzooltjes en tong. Een laagje water, de koelmat of een heerlijk koele schaduwplek zijn dus bijzonder gewenst voor je hond. Ga je wandelen? Voel dan eens aan de vloer, asfalt en bepaalde soorten ondergronden kunnen flink warm worden, vaak te warm met als resultaat verbrande of pijnlijke voetzooltjes.

Nog iets dat je waarschijnlijk al weet, honden in de auto laten is not done! Een auto wordt snel heel warm in de zon waardoor een kort moment al fataal kan zijn voor een hond. Daar moet je dus echt van bewust zijn, reden om het ook hier nog eens te zeggen! Laat je hond dus niet alleen, zorg voor voldoende schaduw en houd vooral je rust!

Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *