Vervelende hondengeuren verwijderen?

Voorpagina » Honden blog » Verzorging en gezondheid » Vervelende hondengeuren verwijderen?

Vind je hondengeuren in huis ook zo vervelend? Vaak is dit niet het geval omdat je bent geurenblind geworden in de loop der jaren. Maar je visite kan er wel veel last van hebben. Daarom is het goed om hondengeuren te verwijderen. Hier heb je goede producten voor, maar je huis schoonhouden is natuurlijk ook heel belangrijk. Daarmee zorg je er namelijk voor dat ruim 90% van alle geuren verdwijnt en heb je geen of weinig last van vervelende hondenharen.

Tips voor het verwijderen van hondengeuren:

  • Maak natte honden droog voor ze in huis komen
  • Kies een stofzuiger met een goede HEPA filter
  • Dweil de vloeren van je huis met grote regelmaat
  • Gebruik een luchtfilter om geuren te verwijderen

Als je een hond hebt kun je er niet omheen! Je hebt met hondengeuren en haren te maken. Maar je kunt de geuren en ronddwalende hondenharen wel verminderen. Door een goede vachtverzorging zullen zowel de geuren als hondenharen aanzienlijk verminderen.

Hoe kun je hondengeur verwijderen?

De eerste stap om hondengeur te verwijderen is goed schoonmaken. Een schone omgeving zorgt voor veel minderen hondengeur in huis. Maar gewoon schoonmaakmiddel is vaak niet voldoende. Je kunt daarom beter voor speciale geursprays en schoonmaakmiddelen gebruiken. Deze maskeren de geuren niet maar absorberen ze. Daarnaast maken deze middelen ook nog eens heel fijn schoon in huis, meerdere voordelen dus!

Als je hondengeuren wil verminderen is een goede vachtverzorging en regelmatig schoonmaken van groot belang. Kies bij voorkeur altijd de juiste middelen om schoon te maken.

Hoe moet je hondenharen verwijderen?

Het verwijderen van hondenharen in een huiskamer kun je het beste met een stofzuiger doen. Maar als het op kleding blijft pakken is dat vaak maar gedoe. In dat geval zijn de haren kledingrollers een goede keuze. Je rolt deze over je kleding waarna de honden haren blijven plakken aan de roller. Na het gebruik verwijder je eenvoudig de eerste laag van de roller voor de volgende keer.

Let hierop bij hondengeuren verwijderen!

De geuren van honden verwijderen is vaak wat lastiger. Je hebt te maken met de materialen waarin de hondengeur kan zitten. Maar moet ook rekening houden dat je de geur niet alleen maskeert. Dan zijn de middelen van Ecopets een heel goede keuze. Met deze middelen zorg je namelijk dat alle geuren daadwerkelijk verwijderd zullen worden.

Natuurlijk is de dagelijkse schoonmaak van een huis het belangrijkste. Daarmee voorkom je dag geur in materialen gaan zitten. Gebruik de stofzuiger voor alle hoeken en dweil de vloer goed. Ook zal een hond met goede vacht minder ruiken. Een goede vachtverzorging is dus belangrijk om geuren te voorkomen.

Veelgestelde vragen over de hondenvacht.

Is een hondenvacht borstelen belangrijk?

Het borstelen van een hondenvacht is absoluut belangrijk. Het is een steeds terugkerend onderdeel van een goede verzorging. Het borstelen van een hondenvacht doe je doorgaans wekelijks en tijdens de ruiperiode van de hond vaker. Hoe vaak je een hond uiteindelijk moet borstelen is uiteindelijk ook afhankelijk van het soort vacht dat je hond heeft.

Hoe vaak mag je een hondenvacht wassen?

Een hondenvacht heeft vanuit zichzelf doorgaans een verzorgende eigenschap. De meeste hondenvachten kun je dan ook eens per 3 maanden wassen. Breng je een hond regelmatig naar de trimmer? Dan is wassen soms helemaal niet nodig. Vraag hierover advies aan de trimmer(ster).

Hoe verzorg je hondenvacht na het zwemmen?

De meeste honden zijn helemaal gek op zwemmen, soms tot ongenoegen van de baas hoewel zwemmen natuurlijk ontzettend goed en gezond is voor de hond. Het is echter wel verstandig om een hond niet overal te laten zwemmen in verband met de gezondheid van een hond. Na het zwemmen is het goed om de vacht te drogen met een speciale honden handdoek, hondenvacht blazer of badjas. Na het zwemmen hoef je een hond niet te wassen.

Heeft voeding invloed op de vacht van een hond?

De voeding die een hond krijgt heeft veel invloed op de vacht. Het wordt daarom aangeraden om de juiste voeding met alle belangrijke bouwstoffen uit te kiezen en deze kun je eventueel aanvullen met zalmolie of andere gezonde aanvullingen waardoor de vacht zal  verbeteren.

Waarom blijft een hond voortdurend verharen?

Net als bij mensen verliezen honden ook haren buiten het ruien. Daar is op zichzelf niets mis mee. Verliest een hond te veel haren, maak dan een afspraak bij de dierenarts voor een extra controle. Ook een trimmer kan je helpen en adviseren.

Hebben alle honden een ondervacht?

Niet alle honden hebben een ondervacht. Sommige honden hebben een enkele vacht of dikkere vacht. Welke vacht een hond ook heeft, goede verzorging van een vacht blijft belangrijk. Wanneer je hond wel een ondervacht heeft is het verstandig om twee keer per jaar (liefst vaker) een afspraak bij de trimmer te maken om de vacht van je hond op de juiste manier te verzorgen en advies geven over de verzorging thuis.

Wat is een doffe hondenvacht?

Natuurlijk kan het voorkomen dat de vacht van je hond dof is en ruw of stoffig aanvoelt. Het kan in dat geval zijn dat er wat met je hond aan de hand is. De vacht van een hond verteld namelijk veel over de gezondheid van je hond. Het is bij een doffe vacht altijd verstandig om eens een afspraak bij een dierenarts te maken of voor de verzorging van een slechte vacht langs de trimmer te gaan.

Wat is het ontwollen bij een hondenvacht?

Het ontwollen van een hondenvacht is het verwijderen van losse haren uit de ondervacht. Een hond zal hierdoor minder jeuk of irritatie hebben. Het ontwollen van een ondervacht is nodig bij verschillende rassen waaronder de Australian Shepherd, Golden retriever, Labrador en Berner senner.

Wat is de Furminator voor product?

Het gebruiken van de Furminator is sterk af te raden ongeacht het hondenras. De Forminator maakt de vacht van een hond namelijk stuk en kan zorgen voor ernstige irritaties aan de huid. Wil je een goed advies wat je wel kan doen voor het verzorgen van een hondenvacht? Maak dan eens een afspraak bij een trimmer in de buurt.

Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *