Uitlaten zonder trekken

Voorpagina » Honden blog » Uitlaten zonder trekken

De wandelingen kunnen frustrerend zijn, niet? Uw hond trekt aan de lijn en spant uw armen. Hij rent achter elke eekhoorn aan die hij ziet, wat leidt tot een achtervolging rond het blok. Of hij laat een speeltje of een tak niet los, hoe vaak u ook smeekt. Dit zijn allemaal veel voorkomende problemen voor eigenaren van honden die graag rennen en ontdekken – maar er is een oplossing!

U kent vast wel iemand die de perfecte manier heeft om met zijn hond te wandelen: hij rukt niet aan de lijn, hij jaagt niet achter eekhoorns aan en hij hoeft niet te bukken om het speelgoed van zijn hond op te rapen telkens als hij het gooit. Hoe doen ze dat? Door hun honden te trainen met goede manieren aan de lijn. Maar hoe? Hier zijn wat tips!

Voordat u uw hond uitlaat.

Voordat u met uw hond de straat op gaat, moet u goed voorbereid zijn. Zorg ervoor dat uw hond up-to-date is met zijn vaccinaties, identificatielabels aan zijn halsband heeft, en een harnas draagt in plaats van een halsband als hij nog niet volledig gevaccineerd is of als hij agressief is tegen andere honden.

Zorg er ook voor dat uw hond goed gehydrateerd is voordat u gaat wandelen – wandelen kan erg uitdrogend voor ze zijn!

Leer uw hond te zitten voordat u hem aanlijnt.

U kunt het commando “zit” gebruiken om uw hond te leren zitten als u zijn riem omdoet. Zodra hij zit, kunt u de riem aan zijn halsband vastklemmen en een traktatie geven. Na een paar keer, zal de hond de riem associëren met het “zit” commando.

Als de hond opstaat, kunt u het “down” commando gebruiken om hem weer te laten zitten. U kunt ook proberen “zit” te zeggen als u de riem omdoet om hem te helpen de actie te associëren met het commando. Zorg ervoor dat de riem in de zit-positie staat als u hem omdoet, anders kan hij opspringen.

Zorg ervoor dat de lijn de juiste lengte heeft.

De lijn moet lang genoeg zijn om uw hond een beetje te laten bewegen, maar niet lang genoeg om hem in de knoop te laten raken. De lijn moet ongeveer twee meter langer zijn dan de lengte van de neus van uw hond tot de grond als hij in een ontspannen houding staat.

Als er spanning op de lijn staat als de hond staat, gebruik dan een langere lijn. Als er geen spanning op de lijn staat wanneer de hond staat, gebruik dan een kortere lijn. Als u niet zeker bent, vraag dan een hondentrainer of een medewerker van een dierenwinkel om hulp.

Gebruik een trainingsmiddel om uw hond te leren lopen zonder te trekken.

Er zijn verschillende trainingsapparaten op de markt die je kunt gebruiken om je hond te leren lopen zonder te trekken. Welke voor uw hond het beste is, hangt af van zijn ras, gewicht en energieniveau.

Bijvoorbeeld, een hond die houdt van rennen en spelen zal een ander apparaat nodig hebben dan een hond die graag in een langzamer tempo loopt. Er zijn vele variëteiten van deze riemen en harnassen, en ze hebben allemaal een andere aanpak voor het oplossen van het probleem van een hond die aan de lijn trekt. Sommige hebben een knop die de hond met zijn neus moet indrukken om de lijn in beweging te krijgen, andere hebben een knop die de hond met zijn poot moet indrukken, en weer andere hebben een knop die de hond met zijn bek moet indrukken.

Sommige zijn ontworpen om slechts een beetje weerstand te bieden als de hond te hard trekt, en andere kunnen meer en meer weerstand bieden als de hond blijft trekken. Vraag uw dierenarts of een hondentrainer om advies, en denk eraan een apparaat te kiezen dat geschikt is voor de grootte en het temperament van uw hond.

Stop een traktatie in uw zak en gebruik die alleen als hij loopt zonder te trekken.

Als uw hond loopt zonder te trekken, maar hij wordt nog steeds te opgewonden en springt op mensen, probeer dan een traktatie te gebruiken om zijn gedrag te controleren. Stop de traktatie in een zak, en zodra hij rustig loopt, geef hem de traktatie.

Nadat hij een paar traktaties heeft gekregen, hoeft u het er niet eens meer uit te halen – hij weet dan dat hij een beloning krijgt zodra hij rustig loopt. Wanneer u thuis bent en met de hond aan de lijn loopt, laat de hond dan voor u uit lopen, zodat u hem beter kunt zien.

De laatste stap: Vier het!

Als uw hond eenmaal rustig kan lopen, zonder trekken en zonder springen, vier het dan! Neem hem mee naar een park waar hij zo graag heen wilde, of nodig wat vrienden uit. Maak een wandeling met uw hond en zijn vrienden waar ze alle dingen kunnen doen waarop ze gewacht hebben!

Dit zijn allemaal geweldige manieren om uw hond te leren rustig en kalm aan de lijn te lopen. Hoe meer je oefent, hoe sneller je dat moment zult bereiken waarop je hond je aankijkt en zegt: “Wat is het probleem? Dit is makkelijk!”. En als hij dat eenmaal doet, zul je blij zijn dat je er zo hard voor gewerkt hebt als je deed. Nu is het uw beurt: pak uw riem, trek uw wandelschoenen aan, en ga er op uit met uw hond!

Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *