Toch maar de clicker?

Voorpagina » Honden blog » Toch maar de clicker?

Net als bij elke andere trainingstechniek, zult u uw hond niet de hele tijd kunnen laten gehoorzamen met een clicker. Het kan zelfs zo zijn dat je op een bepaald moment moeite hebt om het te laten werken, vooral als je pup koppig is of gewoon niet begrijpt wat je van hem wilt.

Ongeacht hoe de training in het begin verloopt, zijn er verschillende manieren waarop u uw strategie kunt aanpassen om het voor u beiden gemakkelijker te maken. We zullen in de volgende paragrafen meer in detail ingaan op deze tips. Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een clicker is dat het helpt de communicatie met uw hond tot stand te brengen op een manier die ze kunnen begrijpen.

Zodra ze leren wat het geluid betekent en hoe ze het weer kunnen krijgen door te gehoorzamen aan uw commando, zullen ze beginnen te anticiperen op nieuwe commando’s wanneer u het gebruikt. Met dat in gedachten, zijn hier enkele tips over hoe u uw hond kunt trainen om te gehoorzamen met behulp van een clicker:

Laat het geluid iets betekenen.

Je wilt niet dat je hond de clicker alleen maar associeert met training. In plaats daarvan, zorg ervoor dat het geluid iets betekent dat uw hond helpt te begrijpen wat u van hem wilt. Bijvoorbeeld, als je een hond hebt die graag op dingen kauwt, zal je de clicker willen associëren met het geven van een kauwspeeltje om de klik te associëren met kauwen en het niet vernielen van dingen in huis.

Dit zal hen helpen begrijpen wat je wilt, en je kunt de clicker elke keer gebruiken als ze te agressief zijn met hun speelgoed. Als je een hond hebt die te nerveus of angstig is om te socialiseren en je wilt clickertraining proberen, dan kun je het geluid associëren met lof, traktaties, of zelfs een massage om de hond te helpen zich ontspannen te voelen rond andere mensen.

Op deze manier zal clickertraining uw hond helpen begrijpen dat hij moet kalmeren wanneer hij het geluid hoort.

Wees geduldig.

Zoals met elke nieuwe trainingsmethode, zal het tijd en moeite kosten om de gewenste resultaten te krijgen. Als u zich door het proces probeert te haasten, kunt u de dingen moeilijker maken voor zowel u als uw hond.

Als u het moeilijk vindt om uw hond de clicker te laten begrijpen, kan het nuttig zijn om de training op te splitsen in kleinere stukjes. Bijvoorbeeld, als u wilt dat uw hond zit wanneer u dat zegt, kunt u beginnen met hem voor slechts een seconde te laten zitten.

Als ze eenmaal begrijpen wat u wilt, kunt u de tijd die ze nodig hebben om te zitten verlengen totdat ze in die positie blijven totdat u ze loslaat. Als u veel frustratie ervaart, kan het nuttig zijn om een pauze in te lassen en op een later tijdstip terug te komen op de training. Het is veel gemakkelijker om uw hond iets te leren als u gekalmeerd bent, en u niet zo gestrest.

Forceer niet te hard.

Wanneer u probeert om uw hond te laten gehoorzamen met behulp van de clicker, wilt u hem niet te hard dwingen. Dit zal het proces een stuk moeilijker maken. Als u met een puppy werkt, kunt u de clicker gebruiken om hem naar een bepaalde plaats te laten gaan wanneer u hem wilt trainen.

De beste manier om dit te doen is om te beginnen met één keer te klikken en ze een traktatie te geven op de plaats waar u wilt dat ze naartoe gaan. De volgende keer klikt u nogmaals en geeft u het lekkers op dezelfde plaats. Ze zullen snel leren dat wanneer ze de clicker horen, ze een traktatie krijgen en naar de plek gaan waar u wilt dat ze gaan.

Als u probeert om uw hond iets te laten doen, zoals naar u toe komen, is het belangrijk om geduldig te zijn. Probeer te wachten tot ze bijna bij u zijn voordat u probeert ze te laten gehoorzamen. Dit zal hen tonen dat u niet opdringerig bent, en zij zullen eerder naar u komen wanneer u hen echt nodig hebt.

Geef niet op.

Zoals we al zeiden, kunt u op een gegeven moment moeite hebben om uw hond te laten gehoorzamen met de clicker. Als je veel problemen hebt, kan het nuttig zijn om te proberen de manier waarop je de clicker gebruikt te veranderen. Als je een hond hebt die te jong is om de clicker te begrijpen, kun je proberen de clicker te gebruiken met een verbaal commando.

Als je een oudere hond hebt, kun je proberen het geluid van de clicker te veranderen. Dit kan de hond helpen de clicker beter te herkennen, en het makkelijker te maken het commando te gehoorzamen. Als u problemen heeft om uw hond de clicker te laten begrijpen, kunt u proberen hun stemming te veranderen voordat u opgeeft.

Als ze gestresseerd zijn omdat je te hard je best doet, kunnen ze zich misschien niet concentreren op de clicker. Probeer een pauze te nemen en dan later terug te komen naar de training wanneer ze in een betere stemming zijn.

Conclusie.

Het gebruik van een clicker om je hond te trainen kan een nuttige manier zijn om ze commando’s te laten gehoorzamen, vooral als ze het moeilijk hebben om naar je stem te luisteren.

Wanneer u uw hond traint om te gehoorzamen met behulp van een clicker, zorg er dan voor dat ze begrijpen wat de clicker betekent en push ze niet te hard. Wees geduldig en geef niet op als uw hond in het begin moeite heeft.

Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *