Teekpreventie voor honden

Voorpagina » Honden blog » Verzorging en gezondheid » Teekpreventie voor honden

Honden houden ervan om naar buiten te gaan en rond te snuffelen. Maar daarbij lopen ze het risico in contact te komen met teken, vlooien en ander ongedierte. Deze parasieten kunnen uw hond stress en angst bezorgen en zelfs leiden tot een levensbedreigende ziekte als ze niet vroeg genoeg worden behandeld.

Het risico om teken of vlooien op te lopen is vooral hoog tijdens de warmere maanden, wanneer teken de neiging hebben om beter te gedijen vanwege de overvloed aan dieren waarmee ze zich voeden. Gelukkig zijn er verschillende methoden die u kunt gebruiken om uw pup te beschermen tegen deze bijtende insecten. Lees verder voor alles wat u moet weten over de preventie van hondenteken!

Wat is teekpreventie voor honden?

Er zijn veel manieren om te voorkomen dat teken uw hond schaden. Een van de meest gebruikte methodes is het gebruik van een teekpreventiehalsband. Deze halsbanden bevatten vaak een insecticide dat dit ongedierte doodt wanneer het in contact komt met uw pup.

U kunt ook teken op de huid van uw hond voorkomen door plaatselijke producten zoals sprays, dips of shampoos te gebruiken. Als u deze producten volgens de voorschriften gebruikt, doden ze teken en vlooien voordat ze de kans krijgen uw hond te bijten of te besmetten met ziekten.

Teken voeden zich ook het liefst met honden, dus u kunt uw pup beschermen door hem of haar binnen te houden op bepaalde momenten van de dag wanneer die vervelende bijtende insecten het actiefst zijn, zoals ’s avonds of ’s ochtends vroeg wanneer de dauw nog op het gras aanwezig is.

Teken en vlooien: Wat is het verschil?

De twee meest voorkomende plaagdieren die u op uw hond kunt aantreffen zijn teken en vlooien. Hoewel deze twee plagen veel overeenkomsten vertonen, zijn er ook een paar belangrijke verschillen. Teken: Teken voeden zich met het bloed van dieren en mensen.

Er zijn tientallen verschillende soorten teken die over de hele wereld leven, waarbij de meest voorkomende teken herten- en hondenteek zijn. Ongeveer 25% van alle dieren in het dierenrijk zijn gastheer van deze parasieten.

Vlooien: Vlooien voeden zich met het bloed van gastheren zoals honden, katten en zelfs mensen. Er zijn over de hele wereld 3.000 soorten vlooien, waarvan kattenvlooien de meest voorkomende zijn. Vlooienbeten veroorzaken meestal een jeukende uitslag rond de plek waar ze zich vasthechten op de huid van uw huisdier en kunnen leiden tot een secundaire infectie als ze niet goed worden behandeld.

Het voorkomen van teken met een product.

Eén manier om teken weg te houden is door een product te gebruiken. Er zijn veel verschillende producten op de markt, maar enkele van de meest populaire zijn Frontline Plus en NexGard. Deze producten bevatten beide vlooien- en tekenbescherming voor uw pup.

Bovendien kan deze vorm van preventie worden beschouwd als een oplossing op lange termijn, omdat het een keer per maand wordt aangebracht en een hele maand blijft werken. Dit maakt het veel gemakkelijker om te onthouden wanneer het opnieuw moet worden aangebracht, in tegenstelling tot de toepassing van spot treatments die elke dag moeten worden gebruikt.

Nog een pluspunt? Het aanbrengen is eenvoudig! Het enige wat u hoeft te doen is het product op de rug van uw hond aanbrengen, tussen de schouderbladen. Na het aanbrengen is uw hond een maand lang beschermd tegen vlooien en teken!

Houd de vacht en de bodembedekking van uw hond schoon.

Een van de beste manieren om teken en vlooien bij uw pup weg te houden is door de vacht en de bodembedekking schoon te houden. Begin met het uitkammen van alle viltjes en klitten uit de vacht van uw hond na elke keer dat ze naar buiten gaan.

Overweeg ook het gebruik van een vlooien- en teekenshampoo of etherische olie om de beestjes te doden die zich op hun huid kunnen bevinden. Daarna is het belangrijk om ook het beddengoed te wassen. Dit verwijdert alle achtergebleven insecten uit de huiselijke omgeving.

Neem een maandelijkse preventieve kuur.

Het is belangrijk om maandelijks een preventieve behandeling tegen teken en vlooien te nemen. Hiermee doodt u eventuele parasieten op uw hond en voorkomt u dat ze terugkomen. Een maandelijkse behandeling is ten minste een maand effectief, maar het kan nodig zijn de behandeling tot zes maanden of zelfs een jaar voort te zetten.

Welk soort medicijn u ook kiest, lees de instructies zorgvuldig door zodat u weet hoe vaak u het moet toedienen. Denk eraan: het is niet voldoende om de medicatie maar één keer toe te dienen! U moet het elke maand toedienen, zodat uw hond voortdurend beschermd is.

Vlooienbanden voor honden

Een vlooienband voor honden is een van de meest populaire methoden om teken te voorkomen. Het is ontworpen om een chemische stof af te geven die vlooien en teken doodt. De halsband kan worden aangepast aan de nek van uw pup en biedt bescherming aan de basis van de nek en rondom de kop.

Vlooienbanden zijn alleen geschikt voor rassen met kort haar, aangezien langharige rassen meer kans lopen dat hun vacht verstrikt raakt in de halsband. Voor het beste resultaat is het belangrijk dat u de vlooienband van uw hond om de 30 dagen vervangt.

Het probleem is dat veel mensen dit niet doen en als gevolg daarvan wordt hun hond besmet met vervelend ongedierte! Als u wilt dat uw hond een ongediertevrij leven leidt, investeer dan in een vlooienband die elke maand kan worden vervangen.

Conclusie.

Eén ding is zeker: je moet voorzichtig zijn met teken. Ze kunnen bij honden ernstige stress, angst en zelfs een levensbedreigende ziekte veroorzaken als ze niet vroeg genoeg worden behandeld.

Het risico om teken of vlooien op te lopen is vooral hoog tijdens de warmere maanden, wanneer teken de neiging hebben om beter te gedijen door de overvloed aan dieren waarmee ze zich voeden. Gelukkig zijn er verschillende methoden om uw pup tegen deze bijtende insecten te beschermen. Lees verder voor alles wat u moet weten over de preventie van hondenteken!

Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *