Shiba honden ras

Voorpagina » Hondenrassen » Shiba honden ras

Shiba honden zijn van Japanse oorsprong. In het Engels worden ze Japanse Spitz of Japanse Dogge genoemd. Het zijn kleine honden met een langere nek en een spitse snuit.

Ze hebben een lange en pluizige vacht die zwart, bruin, grijs of rood kan zijn. Hun vacht kan ook gevlekt of gestreept zijn. Shiba’s zijn vriendelijke honden en zijn goede huisdieren voor gezinnen met kleine kinderen.

Het zijn energieke en slimme honden die graag spelen en rondrennen. Het kunnen ook binnenhonden zijn die niet veel beweging nodig hebben. Shiba’s zijn goede waakhonden omdat ze alert zijn en blaffen als ze onraad bespeuren.

Ze kunnen ook worden gebruikt als hulphonden vanwege hun intelligentie en hoge energieniveau. Shiba’s kunnen echter moeilijk te trainen zijn omdat het koppige en onafhankelijke honden zijn. Mensen die een hond met veel energie willen, kunnen overwegen een Shiba aan te schaffen.

Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *