Wat is Ringworm?

Ringworm is een schimmelinfectie van de huid die bij mens en dier kan voorkomen. Het komt het meest voor bij kinderen, maar oudere mensen kunnen het ook krijgen. De schimmel die ringworm veroorzaakt leeft op dode huidcellen. Deze huid heeft er veel van omdat ons lichaam elke dag laagjes dode huid afwerpt.

Ringworm groeit het beste op warme, vochtige plekken zoals de liezen en oksels. Het kan zich ook van persoon tot persoon verspreiden. De meeste mensen die ringworm krijgen, hebben in het begin geen symptomen. Maar als ringworm zich verspreidt, kan het roodheid en jeuk veroorzaken of zweertjes in het besmette gebied.

Het is vooral gevaarlijk voor kleine kinderen, omdat zij het via hun handen gemakkelijk kunnen doorgeven aan andere mensen. Ringworm kan worden behandeld met een antischimmelmiddel. Maar soms is de enige manier om het te stoppen, te wachten tot de infectie vanzelf overgaat.

Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *