Wat is parvo voor hondenziekte?

Voorpagina » Kennisbank » Honden ziekten en blessures » Wat is parvo voor hondenziekte?

Parvovirus is een veel voorkomende, zeer besmettelijke, levensbedreigende ziekte die honden treft. Parvovirus kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, waaronder braken en diarree. In veel gevallen kan het parvovirus tot de dood leiden.

Besmette honden vertonen meestal weinig ziekteverschijnselen. Dit virus kan echter ernstige uitdroging veroorzaken en kan de dood tot gevolg hebben als het niet wordt behandeld. Parvo wordt meestal verspreid door direct contact met de uitwerpselen of het braaksel van een besmette hond.

Daarom is het belangrijk dat huisdiereigenaren hun hond zoveel mogelijk uit de buurt van andere honden houden. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat uw hond alle vereiste vaccinaties heeft gehad voordat u hem aan een nieuw huisdier voorstelt. Als uw hond het parvovirus oploopt, zoek dan onmiddellijk veterinaire hulp om te voorkomen dat het virus zich verder verspreidt in de gemeenschap.

Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *