Mag mijn hond op de bank?

Voorpagina » Honden blog » Mag mijn hond op de bank?

Natuurlijk moet je dit helemaal zelf weten. Er zijn honden die het heerlijk vinden om bij hun baasje op de bank te liggen. Maar er zijn ook situaties waarbij je een hond op de bank beter kunt vermijden. Als een hond een blessure heeft bijvoorbeeld, de hond extra waaks wordt op de bank of omdat je de bank gewoon voor jezelf wil hebben. Genoeg redenen om te beslissen of een hond wel of niet op de bank mag. Maar wees je er van bewust dat soms wel en soms niet op de bank niet werkt!

Met deze tips leer je de hond van de bank te blijven:

  • Laat een hond weten dat hij nooit op de bank mag komen
  • Beloon een hond wanneer een hond luistert
  • Biedt een hond alternatieven als een hondenkussen of hondenmand
  • Zorg dat de hond begrijpt waarom hij niet op de bank mag komen

Voor de meeste honden is de bank een perfecte plek om heerlijk te liggen. Maar lang niet iedereen zit op een hond die zomaar op de bank springt te wachten. Daarom is een consequente opvoeding en goed alternatief belangrijk bij het trainen van de hond om niet op de bank te komen.

Weet waarom een hond niet op de bank mag?

Heb je een nieuwe bank, vind je het niet prettig als een hond bij je op de bank zit of heb je gewoon niet de behoefte om een hond op de bank toe te laten. Het zijn allemaal soorten redenen om voor jezelf te bepalen dat een hond niet op de bank mag komen. Maar hoewel al die redenen natuurlijk prima zijn is het goed te weten dat je als gezin er hetzelfde instaat. Een hond kun je namelijk niet vertellen om vandaag wel en morgen niet op de bank te mogen.

Wat ik daarmee wil zeggen is dat je een hond hierin duidelijkheid moet geven. Wanneer een hond doorgaans soms wel of niet op de bank mag komen is dit bijzonder verwarrend en kan dit voor de nodige problemen zorgen.

Laat een hond niet soms op de bank liggen?

Een hond moet je dus niet soms wel en soms niet op de bank laten komen. Daarom hoort er bij het afleren om op de bank te komen een goede training. Welke training je hieraan kunt koppelen hangt sterk van het soort hond, de leeftijd en gewoonte die je gewend bent af. Wanneer een hond het niet gewend is omdat het nooit mag of de hond nog jong is kun je het makkelijker leren dan dat een hond altijd op de bank mocht maar nu ineens niet meer. Ongeacht wat de reden hiervan is.

Welke alternatieven zijn er voor een hond?

Een goede manier is om een hond een alternatief te bieden. Een van de alternatieven kan een goede hondenmand of bank zijn. Zodat de hond een eigen plek heeft waar hij heerlijk rustig kan liggen en doen wat hij zelf wil. Er zijn veel soorten hondenmanden, bedden en kussens te koop die absoluut de moeite waard zijn om een alternatief te bieden.

Het is bij het kiezen van een hondenplaats goed om rekening te houden met het soort hond dat je hebt en de leeftijd. Zo kun je een alternatief kiezen waar de hond goed op past en die heerlijk ligt als goed alternatief voor de bank.

Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *