Maak jij tijd voor een hondentraining?

Voorpagina » Honden blog » Training en hulp » Maak jij tijd voor een hondentraining?

Wanneer je een hond hebt kost dit veel tijd. Je kunt denken aan het wandelen met je hond wat meerdere keren per dag moet gebeuren. Maar ook een goede hondentraining mag niet aan je agenda ontbreken. Een hondentraining is overigens niet alleen goed voor de hond maar ook voor jou als baasje. Met een goede training werk je namelijk aan het vertrouwen op een leuke en leerzame manier. Waarbij je ook tips en trucs krijgt van een instructeur.

Tips voor het kiezen van een hondenschool en training:

  • Kijk goed naar de methode van lesgeven bij een hondenschool
  • Weet hoe groot de groepen tijdens een hondentraining zijn
  • Denk na over wat je precies wil gaan doen met je hond
  • Kijk goed naar de kwaliteit van lesgeven bij een hondenschool

Het trainen van een hond maakt samenleven met een hond makkelijker. Zeker wanneer een hond de basisverwachtingen weet en commando’s onder de knie heeft. Maar er is meer te vertellen over het volgen van een hondentraining! Want waar vind je een goede training en welke training kies je.

Het vinden van een goede hondenschool lastig?

Er zijn heel veel verschillende hondenscholen, verenigingen en stichtingen te vinden. Maar welke is nu het beste als je op zoek bent naar een goede hondentraining. Lastig is dat eigenlijk niet. Je moet alleen weten waar je naar moet kijken. Zo zijn er verschillende keurmerken waar een hondenschool onder kan werken. Een van de betere keurmerken is die van de SPPD en Martin Gaus keurmerk. Op de website van deze twee keurmerken vind je professionele begeleiders.

Daarnaast is ook Raad van Beheer tegenwoordig een goede website om op te zoeken, echter is het verstandig ook verder te kijken omdat deze een heel eigen keuringsmethode hebben.

Weet welke honden training je zoekt.

De hondentraining die je zoekt heeft vrijwel altijd iets te maken met wat je wil bereiken en wat je wil leren aan je hond. Soms wil je gewoon praktische hulp, basis kennis verkrijgen of een hulpvraag die je hebt beantwoord zien. Bij de meeste hondenscholen kunnen ze je daar zeker bij helpen. Neem gewoon eens contact met een hondenschool of trainer op.

Let hierop bij een hondenschool kiezen!

Zoals ik al een beetje heb laten doorschemeren is het altijd goed om hondenscholen goed onder de loep te nemen. Er zijn verschillende soorten manieren van trainingen geven. Kijk daar dus naar. Ook is het goed om naar de meest recente reviews te kijken. Hoe beoordelen klanten een trainer of de hondenschool en pas daar je verwachtingen op aan.

Ook is weten wat je wil bereiken natuurlijk een verstandig idee. Wil je commando’s leren, aan de slag met oefeningen of gewoon een beetje oriëntatie op wat je de komende tijd te wachten staat. Er is heel veel mogelijk. Let er echter ook op, bij de betere hondentrainers en scholen is er een langere wachtlijst.

Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

2 reacties

  1. Na mijn kennismaking met de clickertraining zou ik niet anders meer willen. Je kunt zoveel meer leren! Er komen dan ook steeds meer hondenscholen met deze leuke manier waarop je honden kan trainen. Super ontwikkeling, kijk daar dus ook eens na bij het maken van een keuze.

  2. Voor mij niets anders meer dan privé hondentraining. Je leert zoveel meer dan alleen maar trucs en commando’s. Dat kost natuurlijk wel wat maar je krijgt er zoveel voor terug. Dit zou ik iedereen dan ook willen aanraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *