Kunnen alle honden en kinderen samen?

Voorpagina » Honden blog » Training en hulp » Kunnen alle honden en kinderen samen?

Niet elke hond is een kindervriend en andersom. Maar als je hond dit wel is kunnen honden en kinderen prima samenleven. Hoewel je er altijd op moet blijven letten dat het goed blijft gaan en zowel een kind als de hond niets doet wat niet mag. Voor kinderen is het daarom goed te leren wat wel en wat niet mag, hoe ze met een hond kunnen spelen op een leuke manier en vooral dat een hond soms ook even met rust gelaten moet worden!

Tips om honden en kinderen samen te leren leven:

  • Leer kinderen goed met een hond om te gaan
  • Geef honden ook een eigen plek (denk aan bench)
  • Laat kinderen en honden nooit alleen
  • Let altijd op stress signalen bij een hond

Niet elke hond vind kinderen leuk en andersom! Daar kun je vaak weinig of niets aan veranderen. Wil je een kind leren omgaan met een hond? Doe dit dan stap voor stap en kijk ook goed naar de hond om problemen te voorkomen.

Hoe leer je honden en kinderen samenleven?

Een hond kan niet vertellen wat er aan de hand is. Maar een hond kan dit wel aangeven op een heel andere manier. Je kunt denken aan tongelen, grommen, wegkijken of uit de situatie weglopen. Het is nu eenmaal hoe een hond de grenzen zal aangeven (de meeste honden).Daar moet je dus goed naar kijken bij het opvoeden van een hond en deze signalen niet negeren. Een kind kun je vaak wel goed vertellen en leren wat wel en niet kan. Maar laat honden en kinderen nooit alleen!

Soms doen kinderen onhandige dingen met de beste bedoelingen. Dat maakt honden en kinderen in de meeste gevallen relatief onvoorspelbaar.

Waar moet je rekening mee houden bij honden opvoeden?

Er zijn veel gevaren als het om honden en kinderen gaat. Sommige honden worden getriggerd door bepaalde geluiden, aanrakingen of onvoorspelbare bewegingen. Waar anderen zich er niets van aan zullen trekken. Hoe je honden kunt trainen met kinderen om te gaan of binnen een gezin te leven is per hond verschillend en maatwerk waarvoor je een hondentrainer nodig heeft.

Let hierop bij honden en kinderen!

Eigenlijk is alles in de korte tekst hiervoor al een beetje besproken. De meeste honden en kinderen kunnen prima samenleven. Maar een situatie kan altijd veranderen. Omdat de hond ouder wordt, pijn heeft of gewoon niet weet hoe hij met kinderen om moet gaan. Het is dus te complex om daar goed antwoord op te geven.

Dat is ook voor kinderen het geval. Elk kind is anders en vaak zijn de momenten dat het verkeerd kan gaan impulsief en niet goed doordacht. Dit is dan ook de reden om kinderen en honden nooit alleen te laten, zelfs niet als je hond de liefste hond is en nog nooit iets heeft gedaan.

Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *