Wat is kennelhoest voor hondenziekte?

Voorpagina » Kennisbank » Honden ziekten en blessures » Wat is kennelhoest voor hondenziekte?

Kennelhoest is een virale infectie die honden en katten treft. De infectie kan leiden tot hevige hoestbuien, die vaak gepaard gaan met een krakend of ratelend geluid, en ook tot niezen en een piepende ademhaling.

Deze symptomen kunnen twee tot vijf dagen na blootstelling aan het virus optreden, maar beginnen meestal tussen zeven en 14 dagen na de blootstelling. Kennelhoest wordt veroorzaakt door bacteriën die vaak worden aangetroffen in kennels en andere plaatsen waar honden leven. De meest voorkomende vormen van kennelhoest zijn Bordetella bronchiseptica, Bordetella parapertussis (ook bekend als kennelhoest of blafhoest), en Parainfluenza virus 1 (ook bekend als canine parainfluenza).

Andere minder vaak voorkomende oorzaken van kennelhoest zijn Bordetella hundhamnii, het Candidatus Kennelhoest 1 (CKC1) coronavirus, en het Canine distemper virus (CDV). De meeste gevallen van kennelhoest worden veroorzaakt door virussen die zowel bij honden als katten voorkomen.

Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *