Je vaste voergewoonte doorbreken.

Voorpagina » Honden blog » Voeding en snacks » Je vaste voergewoonte doorbreken.

Voer je sinds jaar en dag dezelfde hondenbrokken aan je hond? Dan is dit het moment om die voergewoonte te gaan doorbreken. Je zal merken dat van voer veranderen wonderen kan doen. Zo veranderen ook wij vaak van smaak hondenvoer voor onze honden.

Je hoeft voor het veranderen van smaak en soort hondenbrok vaak niet eens van merk te veranderen. Omdat merken de waarde van variatie ook steeds beter weten te vormen binnen hun segment.

Maar hoe kies je nu een nieuwe smaak hondenbrok voor je hond. Dat is vaak niet eenvoudig. Je wil er natuurlijk zeker van zijn dat je hond van het voer kan genieten, alle belangrijke voedingsstoffen binnen zal krijgen en vooral geen voedselallergie heeft.

Tijd om op onderzoek uit te gaan! Welke voeding krijgt je hond nu, wat heeft je hond nodig en welke keuze kun je dan maken. Wanneer je dit weet kun je vaak een verstandige en veilige keuze maken.

Welk hondenvoer krijgt je hond?

Je hebt waarschijnlijk om een bepaalde reden voor een specifieke brok of smaak gekozen en er verder eigenlijk niet meer over nagedacht. Dat geeft natuurlijk niets! Laten we dat voorop stellen.

Hoezo zou je veranderen als je hond het goed doet op een bepaald soort hondenbrok. Maar nu je weet dat verandering vaak nieuwe mogelijkheden geeft is het wel goed om je huidige voer eens onder de loep te nemen.

Wat je hond nodig heeft veranderd immers ook naarmate een hond wat ouder aan het worden is. Pak de verpakking er dus bij en ga na hoe het met de verhouding van de voedingsstoffen, vitamines, vetten en bouwstoffen gesteld is.

Wat je aan informatie over je huidige voer gevonden hebt is dan ook de basis voor de nieuwe keuze die je gaat maken.

Welke voedingsbehoefte is er?

Zoals je hiervoor hebt gelezen is weten wat je hond aan voer krijgt heel belangrijk. Maar goed kijken naar wat je hond nodig heeft is de tweede stap. Daarin kun je overigens behoorlijk ver gaan door zelfs een expert op het gebiedt van hondenvoeding te benaderen.

Dat gaan we in dit artikel niet doen. We gaan nu een aantal verschillen onder elkaar zetten. Waarin we onderscheid maken tussen pups, jonge honden, jong volwassen honden, oudere honden en honden die met overgewicht te maken hebben.

Voeding voor pups bevat vaak veel bouwstoffen om een pup goed te laten groeien en weerstand te bieden. Maar deze voeding geef je dus echt voor een kortere periode. Dan moet je dus echt wel een keuze voer maken die in ieder geval minder vetten bevat. Dit om overgewicht en onnatuurlijke groei bij een hond te voorkomen.

Er zijn zelfs hondenrassen die na een heel korte periode pup voer al op een volwassen variant worden gezet om groeipijn te voorkomen. En laat ik voorop stellen dat groeipijn bij een hond heel vervelend is voor de hond en voor jou als baasje.

Kijk dus goed hoe lang je pup voeding mag geven en hoe je op het juiste moment kan overstappen naar een andere voeding.

Voeding voor jonge honden bevat in mindere mate voedingsstoffen voor groei van het lichaam. Maar in deze voeding zitten wel andere belangrijke toevoegingen voor weerstand en spieren.

Over het algemeen is een jonge hond veel energieker dan een oudere of volwassen hond. Die energie moet ergens vandaan komen en dat is dan de voeding die je aan een hond geeft.

In het begin kan het zijn dat jonge honden slecht lijken te eten. Maar dit heeft vaak niet te maken met brokken of een andere keuze. De tanden van een hond zijn zich aan het ontwikkelen, de hond kan last hebben van al de hormonen die in het lichaam zitten of de hond voelt zich sneller vol en goed verzadigd.

Het is goed als dit het geval is om het in de gaten te houden. Door op gewicht en gezonde groei te letten. Je kan ook een dierenarts vragen om dit voor je te controleren.

Voeding voor jong volwassen honden vraagt eveneens om goed naar de voeding te kijken. Je kan een hond misschien minder energieke voeding geven of juist een brok met toevoegingen voor sterke botten en een heel goede weerstand.

Zeker voor jong volwassen honden kun je een heel grote keuze maken in al de verschillende soorten merken en hondenvoeding. Daarbij is dit vaak ook het moment dat je voor een hond specifieke brok kiest. Zo zijn er voor heel veel rassen specifieke hondenvoer te kiezen.

Voeding voor oudere honden heeft een heel andere samenstelling dan die van jongere honden. Met als groot verschil de energiewaarde. Ook zitten er in dit voer vaak ondersteunende toevoegingen voor het sterk, vitaal en fit houden van het lichaam.

Wanneer je voor voer kiest omdat je een wat oudere hond hebt is het ook goed te kijken naar de verhouding en hoeveelheid voer dat je aan je hond moet voeren. Daar zit een groot verschil per merk.

Voeding tegen overgewicht is er voor elke hond met overgewicht. In deze voeding zijn de vetten minimaal. Het voordeel van dieetvoer is dat je een hond zijn normale dagelijkse portie kan voeren. Daardoor heeft een hond geen hongergevoel.

Bij honden met overgewicht is het overigens een combinatie, kies het juiste voer om de hond te helpen gewicht te verliezen maar kies ook voor voldoende beweging of andere activiteiten. De ervaring leert dat honden die gezonde voeding krijgen, bewegen en bezig zijn het meeste kunnen afvallen op een gezonde manier.

Kiezen aan de hand van informatie.

Eigenlijk kun je aan de hand van de informatie die je zojuist gelezen hebt al een heel goede keuze maken. Maar we moeten er ook aan denken dat veel honden ook een allergie hebben. Deze honden hebben dus wel de behoefte aan bepaalde bouwstoffen maar moeten die op een andere manier tot zich nemen.

Het beste is om zelf op onderzoek uit te gaan. Zo kun je een eventueel voer advies beter volgen en weet je de achterliggende reden voor de brokken.

Wat moet je met een voedselallergie?

Er komen steeds meer antiallergenen hondenbrokken op de markt. En veel van deze hondenbrokken bevatten zowel smaak als geurstoffen. Zo kies je dus een voer dat ook nog eens lekkerder is voor je hond.

Het toevoegen van smaak en geuren kan door relatief nieuwe technieken die stoffen waar honden met een allergie op reageren stuk te maken.

Binnen het basis assortiment van gerenommeerde dierenvoeding merken is er dan ook een keuze te maken uit veel van deze producten. Het is zelfs voor honden zonder directe allergie soms een oplossing.

Ga jij je voergewoontes ook doorbreken?

Je hebt nu heel veel leuke informatie om mee aan de slag te gaan. Ga jij de keuze maken om je voergewoonte eens te doorbreken? Er zijn meerdere manieren om hondenbrokken uit te proberen. Ook kun je verschillende smaken hondenbrokken afwisselen, zolang de brok maar bij jouw hond past.

Natuurlijk kun je ook met de bekende proefpakketten aan de slag gaan. Zo kies je met een pakket meerdere kleine zakjes smaken en kun je ontdekken welke smaken jouw hond het lekkerste vind.

Wanneer je jouw smaken gevonden hebt is het nog makkelijker zoeken. Een aantal proefpakketten kun je hieronder vinden en laat ik vertellen dat ze echt een aanrader zijn om uit te proberen. Met name het proefpakket met rund erin is bijzonder geliefd onder onze eigen honden.

Er is eveneens een pakket voor pups en oudere honden, bijzonder leuk!

Hondenvoer proefpakketten (aanrader)

Hieronder zie je een aantal heerlijke proefpakketten klaar staan die je tegen een aantrekkelijke prijs kan proberen. Klik gerust even door en lees alles over deze heerlijke combinaties!

Proefpakket Black Angus & Wortelen

Aanrader!
BROK Hondenvoeding proefpakket
Bekijk je voordeel
bol.com (€22,00)

Proefpakket Zalm, Forel & Asperges

BROK Hondenvoeding proefpakket
Bekijk je voordeel
bol.com (€22,00)

Puppy Proefpakket Kip, Kalkoen & Zalm

BROK Hondenvoeding proefpakket
Bekijk je voordeel
bol.com (€22,00)

Proefpakket Senior honden Kalkoen & Veenbessen

BROK Hondenvoeding proefpakket
Bekijk je voordeel
bol.com (€22,00)

Proefpakket Eend & Sinaasappel

BROK Hondenvoeding proefpakket
Bekijk je voordeel
bol.com (€22,00)

Proefpakket Kip & kruiden

BROK Hondenvoeding proefpakket
Bekijk je voordeel
bol.com (€22,00)

Hondenbrokken vragen

Heb je vragen over hondenbrokken? Hieronder lees je er meer over. Laat gerust een reactie achter als je vragen, toevoegingen aan dit artikel of opmerkingen hebt.

Kun je zomaar overstappen van hondenbrok?

In de meeste gevallen kun je zonder problemen overstappen naar een andere hondenbrok. Echter is elke hond wel anders. Het is dus goed om bij het overstappen naar een andere hondenbrok dit op juiste momenten te doen en goed te kijken hoe de hond op de nieuwe brokken zal reageren. Heb je twijfels? Dan is het raadzaam om een goed advies te vragen, hiervoor kun je bij de meeste leveranciers terecht.

Waarom zou je overstappen van hondenbrok?

Het overstappen naar een andere hondenbrok kan zoals je in het artikel gelezen hebt om een aantal redenen verstandig zijn. Als je hond ouder wordt veranderd de behoefte, je wil kijken of de hond beter gaat eten met een andere brok of je wil gewoon veranderen zodat de hond een andere smaak krijgt en kan ontwikkelen.

Waar kun je advies over hondenbrokken krijgen?

Wil je een goed advies over hondenbrokken? Neem dan gerust eens contact met een leverancier op. Zo kun je op veel websites van de producenten een klantenservice vinden.

Wat is het verschil tussen goedkope en dure brokken?

Bij hondenbrokken (en andere producten) verschilt vaak niet alleen de prijs. Er wordt bij goedkopere voeding ook een geheel andere samenstelling gebruikt. Daarbij wordt een bewuste keuze gemaakt om goedkopere voedingsmiddelen te gebruiken, op een grotere schaal te produceren of op een goedkopere manier te produceren. Een goedkopere hondenbrok is per definitie niet slecht of goed. Dan moet je dus echt naar de ingrediënten en samenstellingen kijken.

Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *