Je hond laten zwemmen lastig?

Voorpagina » Honden blog » Spelen en uitdaging » Je hond laten zwemmen lastig?

In de wereld van hondenbezit zijn er maar weinig activiteiten die het vertrouwen en de loyaliteit van uw huisdier zo op de proef stellen als zwemmen. Vanaf het moment dat uw hond zich voor het eerst in het water waagt, zal hij al uw toekomstige beslissingen in twijfel trekken.

Uw hond lijkt misschien niet onder de indruk, maar laat u dat niet wijsmaken. Ze weten dat je ze ziet als een hoger wezen, en ze wachten om te zien hoe ver je zult gaan om het te bewijzen.

Echt, er is geen activiteit waar uw hond meer van kan houden dan een andere – behalve misschien eten! Maar er is niets mooiers dan te zien hoe uw hond voor het eerst de geneugten van het zwemmen ontdekt, terwijl hij rondjes peddelt met zijn kop boven water en zijn tong uitsteekt. Op zo’n moment besef je waarom honden zo van ons houden: wij zijn de enige soort op aarde die bereid is onderkoeling te riskeren voor een vriend.

Waarom haat mijn hond zwemmen?

Misschien heeft uw hond als pup een traumatische ervaring in het water gehad, of houdt hij gewoon niet van het gevoel volledig ondergedompeld te zijn in water. Honden hebben gevoelige poten die niet gemaakt zijn om op gladde, natte oppervlakken te lopen.

Ze hebben ook gevoelige oren die verstopt kunnen raken door water, waardoor ze moeilijk kunnen horen. Onhandige honden die veel vallen kunnen nerveus zijn over zwemmen omdat ze het zien als een uitnodiging tot verdrinking. Sommige honden zijn gewoon te groot om veilig in het water te zijn, omdat ze gemakkelijk kinderen of kleinere honden die in de buurt zwemmen omver kunnen lopen.

Sommige honden zijn gewoon lui, en ze zien zwemmen als energieverspilling omdat ze op het droge kunnen lopen. Honden die niet getraind zijn voor de watersport kunnen ook nerveus zijn om te zwemmen voor een publiek.

Hoe krijg je je hond aan het zwemmen?

Als uw hond al een sterke zwemmer is, hoeft u niet veel te doen om hem veilig in het water te houden. Maar als uw hond net begint, moet u hem niet te veel dwingen. Een hond dwingen om te zwemmen kan gevaarlijk zijn, en het kan zijn vertrouwen in het water ruïneren.

De beste manier om een hond te laten zwemmen is te beginnen in een gecontroleerde zwembadomgeving. Neem uw hond mee naar uw plaatselijke zwembad, waar u de temperatuur van het water kunt controleren en waar een badmeester aanwezig is om u beiden te beschermen.

Als uw hond aarzelt om het water in te gaan, moedig hem dan aan met traktaties. Als hij er een hekel aan heeft om zijn vacht nat te maken, gebruik dan een zwemvest om hem drijvende te houden.

Leer uw hond zwemmen.

Als uw hond echt geen interesse lijkt te hebben in zwemmen, kunt u overwegen om hem te leren watersporten. Honden kunnen getraind worden om mee te doen aan verschillende watersportactiviteiten, waaronder racen, duiken en surfen. Uw hond trainen voor watersporten zal niet alleen helpen haar zelfvertrouwen in het water op te bouwen, maar het kan ook een geweldige manier zijn om een band met haar te krijgen.

U kunt beginnen met uw hond aan te moedigen om in het water te springen. Als ze terughoudend is om het zwembad in te gaan, kunt u haar helpen door een helling te gebruiken. U kunt ook beginnen met uw hond basisvaardigheden aan te leren, zoals hoe hij in het water moet peddelen.

Gebruik traktaties en veel positieve versterking om haar te helpen haar vertrouwen op te bouwen. Zodra uw hond de basis onder de knie heeft, kunt u meer geavanceerde technieken uitproberen, zoals duiken of surfen.

Tips om uw hond te laten zwemmen.

– Begin vroeg: puppy’s leren zwemmen als ze ongeveer drie maanden oud zijn. Toch is het nooit te laat om met de zwemcarrière van uw hond te beginnen. – Zorg ervoor dat het water warm genoeg is om in te zwemmen.

De meeste honden kunnen niet goed zwemmen in koud water omdat ze maar een beperkt vermogen hebben om hun lichaamstemperatuur te reguleren. – Dwing uw hond niet te veel. Als hij bang lijkt om te zwemmen, doe dan een stapje terug. –

Gebruik een reddingsvest als de vacht van uw hond niet waterafstotend is. – Neem uw hond om te beginnen mee naar het ondiepe gedeelte van het zwembad. – Probeer verschillende slagen om te zien welke uw hond het leukst vindt. – Oefen regelmatig, zelfs als uw hond een ervaren zwemmer is.

Laatste woorden.

Het belangrijkste om te onthouden is dat uw hond een individu is. Hij zal leren zwemmen op zijn eigen voorwaarden, en het heeft geen zin hem te dwingen iets te doen waar hij nog niet aan toe is.

Als u geduldig bent, komt hij er wel. De beste manier om een hond te leren zwemmen is te beginnen in een gecontroleerde zwembadomgeving. Neem uw hond mee naar uw plaatselijke zwembad, waar u de watertemperatuur kunt controleren en een badmeester bij de hand hebt om u beiden te beschermen.

Als uw hond aarzelt om het water in te gaan, moedig hem dan aan met traktaties. Zodra uw hond de basis onder de knie heeft, kunt u meer geavanceerde technieken uitproberen, zoals duiken of surfen.

Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *