Is er een training voor ongeduldige honden?

Voorpagina » Honden blog » Is er een training voor ongeduldige honden?

Net als mensen kunnen honden ook ongeduldig of druk zijn. Is dit het geval? Dan is het zeker goed om te trainen op rust. Door de hond goed duidelijk te maken wat je verwacht en de oefeningen heel klein te houden. Wanneer je een oefening klein kunt houden zorgt dit namelijk voor minder drukte bij een hond en is de hond ook niet over enthousiast. De hond blijft dus echt opletten op de training en oefeningen die je aan het doen bent.

Tips om een oefening klein te houden:

  • Beperk je tot een enkele (simpele) oefening per moment
  • Zorg dat alle afleiding weg is in de omgeving van de training
  • Train op momenten dat je zelf ook geen spanningen hebt
  • Geef een hond tijd om na te denken over wat je vraagt

Met een kleine training vanuit rust geef je een hond de tijd om na te denken. Je kunt je het vast ook voorstellen dat honden soms over enthousiast zijn bij het doen van een oefening. Dat moet je dus voorkomen door de aandacht op een rustige manier te verlangen.

Hoe lang kun je een hond vanuit rust trainen?

Een hondentraining vanuit rust heeft doorgaans al meer tijd nodig dan een andere manier van het trainen van honden. Je kan er dus veel langer mee doorgaan. Waar je rekening mee moet houden bij het trainen van een hond vanuit rust is het element dat je aan het trainen bent. Je wil voorkomen dat een hond gefrustreerd raakt omdat het te lang duurt, niet goed weet wat de bedoeling is of je per keer trainen te veel verschillende oefeningen gaat trainen.

Het is dus niet de vraag hoe lang je honden vanuit rust kan trainen maar welke training welke duur in tijd mag hebben. Waarbij je dus goed moet kijken naar de hond.

Zijn er hondenscholen die vanuit rust trainen?

Er komen steeds meer hondenscholen bij die vanuit rust trainen. Er is wel een kanttekening want er is nog altijd een groot verschil op welke manier vanuit rust wordt getraind. Let er dus goed op of jij je kan vinden in de manier van trainen en of het ook bij de hond past. Kies dus nooit de eerste school voor je trouwe viervoeter maar verdiep je in de mogelijkheden. Soms tref je een hondenschool waar grote groepen getraind worden, daar moet je hond (zelfs vanuit rust) dus goed mee om kunnen gaan.

Wat zijn de voordelen vanuit rust trainen?

Door vanuit rust te trainen is een hond beter in staat om oefeningen te begrijpen. Per training kan een hond (al lijkt het vaak veel minder) meer resultaat behalen. De hond wordt dan ook verplicht om over de oefeningen zelf na te denken. Waarbij je beloont wanneer de hond doet wat de bedoeling van de training is.

In het begin kan het trainen vanuit rust behoorlijk nietszeggend lijken. Maar ook de rust zelf moet bij een hond worden aangeleerd. Je moet een training vanuit rust dus echt de tijd geven om zich aan je te bewijzen.

De leerzaamste en gezelligste community voor hondenbezitters.

Van Maanen LOCA; de grootste, leerzaamste en gezelligste online community van Nederland voor hondenbezitters. LOCA staat voor: Leerzaam, Ontspanning, Creatief en kom in Actie!

Vragen over Van Maanden LOCA

Als je op zoek bent naar een meer dan professionele community voor hondenbezitters is Van Maanden meer dan een aanrader. Het is een van de weinige platformen van dit moment die zo snel groeit en dus steeds meer kennisdeling op de website heeft.

Is Van Maanden betrouwbaar?

Kijk gerust zelf eens op de website van Van Maanden en ontdek het platform. Bijzonder betrouwbaar, professioneel en vooral heel erg leerzaam voor hondenbezitters. Je kan er werkelijk van alles vinden en online je vragen stellen.

Zit je bij Van Maanden ergens aan vast?

Nee, het grote voordeel van Van Maanden is dat je een abonnement kiest die je maandelijks kan opzeggen of juist kan upgraden (wat de meeste mensen doen) omdat ze bijzonder tevreden zijn. Het is dus echt vrijblijvend.

Welke cursussen biedt Van Maanden?

Het cursusaanbod bij Van Maanden veranderd en vernieuwd voortdurend. Het is dus goed om via de bovenstaande link naar de website te klikken en het zelf te ontdekken. Zo weet je precies of dit is wat je zoekt en een overzicht kan vinden van de vele trainingen.

Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *