Is een hondenzwembad goed voor je hond?

Voorpagina » Honden blog » Spelen en uitdaging » Is een hondenzwembad goed voor je hond?

Tijdens de warme zomermaanden is wat verkoeling voor je viervoeter natuurlijk van harte welkom. Je kunt denken aan verkoeling door een ventilator, koelmatten of genoeg schaduw. Maar heb je ook aan een honden zwembad nagedacht. Dit zijn doorgaans zwembaden met een lage instap en lichte kleur zodat het de warmte niet zal vasthouden. Daarbij is een beetje waterpret voor honden in de warme zomermaanden natuurlijk ook gewoon leuk!

Tips voor waterpret met je hond:

  • Zorg dat een hond zelf in en uit een zwembad kan komen
  • Gooi geen middelen in een zwembad voor honden
  • Ververs met grote regelmaat het water van een zwembad
  • Laat het water niet te warm worden of in de zon staan

Een hondenzwembad is in veel verschillende opzichten goed voor een hond. Je kunt een hond tijdens de warme zomerdagen relatief eenvoudig verkoeling bieden. Maar zorgt ook voor het nodige plezier voor je trouwe viervoeter. Dat is natuurlijk heel prettig.

Zijn er echte honden zwembaden te vinden?

Er zijn veel verschillende soorten hondenzwembaden voor thuis te koop. Deze baden hebben een relatief lagere instap wat als voordeel heeft dat een hond er zelf in en uit kan. Daarnaast bepaal je helemaal zelf hoe vol het zwembad moet. Wanneer je een hond hebt die echt van water houd kun je er bijvoorbeeld wat meer in doen. Vind je hond water helemaal niets? Dan is een klein laagje water al heel leuk en prettig voor de nodige verkoeling.

Bovendien is het water uit een eigen zwembad natuurlijk ook gezonder en stukken beter dan een sloot of meer in de buurt. Nog een voordeel waar je absoluut rekening mee moet houden.

Waarom vinden honden waterspeelgoed fantastisch?

Natuurlijk vinden niet alle honden water geweldig. Maar als je een echte waterrat hebt is het altijd goed om leuk speelgoed te hebben. Een waterbad in de tuin (als je een tuin hebt) is dan ook een echte aanrader. Bovendien heb je veel verschillende soorten, de meest recente kun je ook nog eens heel eenvoudig opvouwen en opbergen.

Let hierop bij het kopen van een hondenzwembad!

Wanneer je een hondenzwembad koopt is de kwaliteit natuurlijk van groot belang. De beter baden hebben een sterkere bodem. Daarnaast is de kleur van zwembaden voor honden doorgaans blauw aan de binnenzijde. Dit om het water koel en fris te houden. Je moet echter niet vergeten om het water regelmatig te verversen.

Zet een hondenbad als het mogelijk is in de schaduw. De zon kan een klein bad flink opwarmen waardoor de functie om verkoeling te bieden teniet gedaan zal worden. Zet je een hondenbad op de tegels? Kies er dan voor om er een handdoek onder te plaatsen. Daardoor gaat een hondenbad veel langer mee.

Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

2 reacties

  1. Hier hebben wij een klein bad die je makkelijk op kunt vouwen. Zeker een aanrader wanneer je net als ons weinig ruimte hebt. Let wel op de maten, er zijn heel kleine (te) kleine badjes te koop en de wat grotere waar je meer aan hebt.

  2. Wij hebben al verschillende opblaasbare zwembaden gehad. Je merkt toch dat het veel gedoe is en de banden lek gaan door de scherpe nagels. Nu een opvouwbaar bad die al een tweede jaar mee gaat. Leuk en handig voor iedere hond! Een hondenzwembad heeft ook een lagere instap, zeker fijn voor honden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *