Is achter een hondenbal aanrennen veilig?

Voorpagina » Honden blog » Spelen en uitdaging » Is achter een hondenbal aanrennen veilig?

Sommige honden kunnen eindeloos achter een bal aanrennen. Ontzettend leuk natuurlijk maar je moet ook weten wanneer je moet stoppen en welke hondenballen het beste zijn. Zo kunnen gewone tennisballen voor de nodige slijtage aan tanden zorgen. Daarnaast kunnen gewone tennisballen ook veel vuil opnemen. Het is dus goed om te overwegen of een normale tennisbal wel de beste is of je aan speciale hondenballen moet denken.

Tips voor het kiezen van de beste hondenballen:

  • Leer de hond het balletje ook terug te brengen
  • Gooi bij warm weer niet of niet te ver en enkele keren
  • Koop speciale hondenballen tegen slijtage aan tanden
  • Neem hondenballen niet elke wandeling mee

Natuurlijk is spelen met een balletje hartstikke leuk! Maar je moet er natuurlijk wel op een heel verantwoorde manier mee omgaan. Wanneer je alsmaar blijft gooien kan een hond snel vermoeid raken of erger tijdens de warme dagen! Kies bij voorkeur ook een echte honden bal.

Bestaan er echte honden ballen?

Een gewone tennisbal kan ervoor zorgen dat de hondentanden snel slijten en het vuil van de straat blijft er gemakkelijk in achter. Ook kunnen de meeste honden de tennisbal lek bijten. Je hond een gewone tennisbal geven heeft dan ook de nodige nadelen voor een hond. Wanneer je echt naar een bal op zoek ben kies dan voor de speciale honden ballen. Deze ballen zijn van sterk rubber gemaakt waardoor de hond meer grip heeft en vuil er niet gemakkelijk door opgenomen kan worden.

Er zijn verschillende merken honden ballen te koop in verschillende maten. Je kiest dus niet alleen voor een sterke bal maar ook voor het juiste formaat bal die bij je hond past.

Welke ballen voor honden zijn veilig?

Als eerste is het natuurlijk altijd verstandig om een goed formaat balletje te kiezen. Heb je een kleine hond? Dan is een kleine bal voldoende en veilig genoeg. Maar voor grote honden kan een te kleine bal juist gevaarlijk zijn. Daarom is het goed te kijken naar het soort hond dat je hebt en hoe de hond de bal in zijn bek vast houd. Maar welke keuze je ook maakt, kies vooral voor een hondenbal.

Let hierop bij honden balspellen!

De meeste honden zijn helemaal gek op achter een bal aanrennen. Is dit ook bij jouw hond het geval? Dan is het jouw verantwoordelijkheid en taak om op te letten dat de hond niet overactief is en mogelijk te lang achter de bal aan zal rennen. Zorg dus dat je let op de omstandigheden en hoe lang de wandeling is die je gaat maken. Daar kun je het balspel op afstemmen.

Ook is het goed om te kijken naar de kwaliteit van de bal waarmee je speelt en de afstand van het werpen. Veel baasjes maken gebruik van de bekende werpstokken. Ontzettend fijn natuurlijk maar daardoor ben je wel het gevoel van afstand vaak kwijt. Zorg dus als je een werpstok gebruik dat je de afstand van het gooien binnen de perken weet te houden.

Goed nieuws! Dit artikel wordt aangeboden door meerdere webwinkels. Dat betekend dat je in enkele klikken kan profiteren van extra voordeel op je bestelling of een snellere levering omdat het product voorradig is.

Dit artikel is te koop bij:

bol.com (€39,01)
medpets.nl (€40,90)

Goed nieuws! Dit artikel wordt aangeboden door meerdere webwinkels. Dat betekend dat je in enkele klikken kan profiteren van extra voordeel op je bestelling of een snellere levering omdat het product voorradig is.

Dit artikel is te koop bij:

bol.com (€39,01)
medpets.nl (€40,90)
Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *