Wat is hondsdolheid voor ziekte?

Voorpagina » Kennisbank » Honden ziekten en blessures » Wat is hondsdolheid voor ziekte?

Hondsdolheid is een ziekte die het zenuwstelsel aantast. Ze wordt veroorzaakt door een virus dat de hersenen en het ruggenmerg aantast. Hondsdolheid kan worden overgedragen door beten en schrammen van een hondsdol dier of door blootstelling aan speeksel, slijm of weefsel van een besmet dier.

Er zijn vijf soorten rabiës: – wasbeerrabiës, dat het meest voorkomt in de V.S.; – stinkdierrabiës, dat veel voorkomt in delen van Afrika; – vleermuisrabiës, dat meestal in grotten voorkomt; – kattenrabiës, dat voorkomt in Zuidoost-Azië; en – vossenrabiës, dat vossen en andere hondachtigen (zoals wolven) treft.

Het is belangrijk te weten of u risico loopt op rabiës, want u kunt ziek worden als u een dier aanraakt of ermee in contact komt dat aan het virus is blootgesteld. U moet ook uit de buurt blijven van wilde dieren als u bent gebeten of gekrabd door een onbekend dier.

Als u vermoedt dat u aan hondsdolheid bent blootgesteld, geen paniek! Er zijn vaccins beschikbaar om u tegen deze dodelijke ziekte te beschermen. Zoek onmiddellijk medische hulp, zodat uw symptomen effectief kunnen worden behandeld.

Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *