Hondensport obedience

Voorpagina » Kennisbank » Hondensport en plezier » Hondensport obedience

Gehoorzaamheid is misschien wel de populairste hondensport. Het houdt in dat honden worden getraind om specifieke taken uit te voeren, zoals zitten op commando, reageren op verschillende fluitjes, en lopen aan de lijn. Obedience wedstrijden kunnen worden gehouden in hondenparken of gehoorzaamheidsscholen.

Een succesvolle obedience deelnemer moet goede sociale vaardigheden hebben, een kalm temperament, en een gretigheid om te behagen. Obedience wedstrijden kunnen een-op-een of twee-hond teams zijn.

De handler geeft de hond een speeltje, een traktatie, of een ander voorwerp en roept dan de naam van de hond en geeft de hond de opdracht een gehoorzaamheidstaak uit te voeren (bv. zit op commando). De juryleden beoordelen elk team op basis van het aantal correcte opdrachten die de hond in een bepaalde tijd uitvoert.

Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *