Hondensport flyball

Voorpagina » Kennisbank » Hondensport en plezier » Hondensport flyball

Flyball is een hondensport waarbij teams van honden van alle maten, leeftijden en rassen het tegen elkaar opnemen in een voetbalachtig spel. De wedstrijd is verdeeld in twee helften, waarbij elke hond zes pogingen doet om een bal van de grond te halen en in de mand aan elke kant van het speelveld te krijgen.

Het doel van flyball is om punten te scoren door de bal terug in het speelveld te brengen, zonder geraakt te worden door honden van de tegenpartij. Punten worden toegekend voor gescoorde doelpunten, alsmede voor elke bal die wordt opgepakt en teruggebracht.

Flyball wordt beschreven als “een kruising tussen voetbal en frisbee golf,” en is al meer dan 20 jaar een populaire sport. Het is een van de vele niet-traditionele hondensporten die de laatste jaren steeds populairder worden.

Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *