Top 10 Hondenclickers

Een honden clicker is een klein apparaatje waarmee je een klikkend geluid kan laten horen. Wanneer de hond iets goed doet kun je het geluid laten horen en belonen. Het belonen van een hond is de manier om trainen makkelijker te maken en vooral ook leuk. Voor het trainen met de clicker is het goed ook zelf de clicker te laten horen.

Meer over hondenclickers.

Er zijn verschillende soorten clickers waarmee je kan werken. Je hebt heel eenvoudige honden cickers die je mee kan dragen waar je ook naartoe gaat. Maar ook clickers met een aanwijzer erop of met een armbandje eraan zodat je deze niet kan verliezen of tijdens trainen altijd bij je zal hebben.

In het geluid van een clicker zit doorgaans eenzelfde geluid. Een hond zal dus ook bij een nieuwe clicker hetzelfde reageren zoals je gewend bent van de hond. Daar hoef jij je dus geen zorgen om te maken.
Wanneer je hond nog geen clicker gewend is moet je deze op de juiste manier en met veel geduld aanleren. Dit betekend dat je met kleinere stapjes moet beginnen en deze stappen na gelang de hond het oppakt verder zal uitbouwen.

De clicker is er overigens niet alleen om honden die volwassen zijn mee te trainen. Ook het trainen van een pup kan goed met een clicker. Zo zal een pup het vaak ook leuk vinden om op deze manier te trainen.
Het voordeel voor de hond is de duidelijkheid. Een click betekend altijd dat de hond hebt gedaan wat je vroeg, daardoor kan de hond zich veel beter focussen op de taak die hij krijgt.

De beste honden clickers.

De beste honden clicker nog niet gevonden? Geen wonder! Er zijn honderden verschillende clickers te koop. Gelukkig hebben wij de beste clicker voor je gevonden en op rij gezet aan de hand van verkoop, beoordeling en de prijs!

Vragen over hondenclickers.

Is elke honden clicker hetzelfde?

Niet elke clicker is hetzelfde. Wel is de werking van een clicker hetzelfde. Zo betekend clicken altijd een koekje of beloning.

Zijn er hondenscholen die met clickers trainen?

Er zijn verschillende hondenscholen waar met een clicker getraind kan worden. Bij deze hondenscholen krijg je als baasje les voor wat betreft de timing en leer je de fijne kneepjes van de clicker.

Is de clickertraining moeilijk?

In het begin kan trainen met een clicker lastig zijn. Maar als je de timing op orde hebt en het in je systeem zit gaat het steeds een stukje makkelijker.

Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *