Honden belonen werkt

Voorpagina » Honden blog » Training en hulp » Honden belonen werkt

Wanneer je de trotse eigenaar bent van een hond dan weet je hoe belangrijk het is dat jouw hond positief gedrag vertoond. Een goede opvoeding draagt hieraan bij. Maar eerlijk is eerlijk, een hond opvoeden is niet zo makkelijk. Je kunt namelijk niet met een hond praten zoals je dat met een kind wel kunt doen. Met een kind kun je verbaal goed uitleggen welk gedrag je verwacht en waarom. Met een hond heb je hier andere middelen voor nodig en een van die middelen is door middel van een beloningssysteem.

Een positieve hondentraining

Wat heel erg belangrijk is aan het trainen van jouw hond is dat je kiest voor een positieve aanpak. Straffen op een negatieve manier werkt niet en sterker nog, dat beschadigt jouw hond en jullie onderlinge band. Zorg er dus voor dat jouw opvoeding positief is en niet uit straffen bestaat. Het is zielig om een hond te straffen omdat hij dit gewoon niet begrijpt.

Hoe kun je dat dan aanpakken? Door bijvoorbeeld lekkere trainingssnacks te kopen die je aan je hond kunt geven als hij doet wat jij van hem verwacht. Doet hij bijvoorbeeld netjes zijn behoefte in het gras dan kun je hem hiervoor een lekker snoepje geven.

Een positieve aanpak werkt beter

Een positieve aanpak werkt veel beter dan een negatieve aanpak. Want dit zorgt er namelijk voor dat jouw hond jou gaat vertrouwen. En dat zorgt voor een betere verstandhouding. Door de positieve aanpak gaat jouw hond ook hunkeren naar de beloningen en dit werkt dus stimulerend.

Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *