Hoe verzorg je een hondengebit?

Voorpagina » Honden blog » Verzorging en gezondheid » Hoe verzorg je een hondengebit?

Het gebit van een hond verzorgen is niet eenvoudig. En over het algemeen is het ook niet echt nodig om een hondengebit bij te houden. Zeker als een hond met regelmaat heerlijke kluiven krijgt of als een hond op vleesvoeding staat. Maar controleren is natuurlijk wel verstandig. Zo ben je er op tijd bij wanneer er wel wat aan de hand is. Om hondentanden te onderhouden kun je kluiven aanschaffen die in staat zijn om hondentanden schoon te maken, denk aan de bekende dentastix.

Tips voor het verzorgen van hondentanden:

  • Laat honden met regelmaat kauwen op een bod of snack
  • Geef specifieke snacks voor een optimale tandverzorging
  • Overweeg om de tanden van honden ook te gaan poetsen
  • Zorg dat de hond gezonde voeding binnen zal krijgen

Een hondengebit is bijzonder sterk maar moet toch goed onderhouden worden. Je kunt dit op heel veel verschillende manieren aanpakken. Je kunt honden met regelmaat iets geven om op te kluiven of door het poetsen van de tanden.

Moet je hondentanden verzorgen?

Een terugkerende vraag is of je een hondengebit moet verzorgen. Of dit zo is hangt van het voer dat je de hond geeft, de hond en het gebit van de hond af. Het is dus niet de vraag of je het gebit van je hond moet verzorgen maar of je het gebit goed in de gaten houd. De voeding die je een hond geeft heeft ook invloed op de gebitsverzorging. Wanneer je een hond vlees geeft kan dit zorgen voor een schoner gebit dan brok en blikvoeding.

Hoewel het niet direct bewezen is klopt dit in de praktijk ook wel. Honden die vlees krijgen hebben minder gebitsproblemen. Maar brokken en blik is natuurlijk niet verkeerd!

Hoe kun je de geur uit een hondenbek verwijderen?

Er zijn heel veel honden die uit de bek stinken. Dit komt vaak door de voeding die ze krijgen en heeft ook te maken met hoe gezond een hond is. Een gezonde hond zal je minder snel ruiken dan een hond die iets onder de leden heeft. Daarnaast speelt ook de leeftijd een grote rol. Bij oudere honden kom je namelijk vaak tegen dat de geur uit de bek wat sterker is. Het is hoe dan ook goed om bij geuren uit de bek van een hond een goede tandcontrole te doen.

Soms kun je geuren ook voorkomen door bepaalde toevoegingen te doen. Wellicht komt je hond een bepaalde vitamine of bouwstof tekort. Neem geuren uit een bek dus altijd serieus.

Let hierop bij honden gebitsverzorging!

Voor je aan het poetsen gaat is het belangrijk dat je weet of het verzorgen van een hondengebit ook echt nodig is. Soms is dit namelijk niet het geval en onderhoud een hond zijn gebit helemaal zelf door de juiste voeding. Wanneer het toch nodig is om wat aandacht aan het gebit te besteden blijft het altijd goed om eerst aan de slag te gaan met kluiven en kauwen.

Let er dus echt op dat je niet te snel een helpende hand aanbied. Daarmee kun je een hondengebit namelijk flink uit balans brengen.

Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *