Hoe kun je makkelijk honden drogen?

Voorpagina » Honden blog » Verzorging en gezondheid » Hoe kun je makkelijk honden drogen?

Een natte hond in huis kan behoorlijk vervelend zijn. Maar honden drogen is ook gedoe! De geur van de hond, het vuil dat in huis te vinden is en natuurlijk de spetters die in het rond vliegen door het uitschudden. Gelukkig zijn er veel manieren om een hond goed droog te krijgen of waarmee je minder ongemak ondervind. Een van de oplossingen is de honden badjas. Door de hond een badjas te laten dragen droogt de vacht veel makkelijker op dan wanneer je er een handdoek bij aan het pakken bent.

Tips voor het droogmaken van je hond:

  • Laat een hond een honden badjas dragen
  • Blaas een hond schoon en droog met een hondenblazer
  • Droog honden af met een speciale honden handdoek
  • Laat honden zichzelf even goed uitschudden

Maak je een hond nog altijd met handdoeken droog? Dan is het absoluut de moeite waard om een speciale handdoek voor honden te kopen. Deze absorberen sneller en makkelijker waardoor je een hond veel beter kunt droogmaken.

Wat is een honden badjas?

Bij honden met een dikkere vacht is het droogmaken soms best wel gedoe. Een hond een badjas aan doen kan dan een goede oplossing zijn. De badjas laat je gedurende een korte periode aan waardoor het vocht makkelijk in de badjas kan trekken. Je zal zien dat de hond na korte tijd een flink stuk droger is en je minder rommel en vuil in huis hebt. Maar wees weel alert dat de hond de badjas niet te lang aan heeft. Honden kunnen hierdoor hun warmte niet goed kwijt.

Voorkom dus dat de natte vacht gaat broeien door de badjas voor een korte tijd te gebruiken. Soms is het ook zinvol om de voor je de badjas om doet even te drogen met een handdoek.

Hoe kun je makkelijk honden drogen?

Als je een hond sneller wil drogen is het zeker verstandig om een waterblazer te kiezen. Met deze blazer blaas je vocht en vuil direct uit de vacht. Je merkt het verschil direct, ook als het om geuren van een hond aankomt. De waterblazer lijkt dan ook veel gedoe maar is absoluut de moeite waard voor hond en baasje. Minder rommel in huis en een schonere vloer zijn hier voorbeelden van.

Let hierop bij honden drogen!

Wanneer je honden aan het drogen bent is het goed om rekening te houden met de dikte van een vacht. Een dikkere vacht kan namelijk veel vuil vasthouden wat als je niet goed droogt in huis terecht zal komen. Je kunt dit voorkomen met een goede honden handdoek, badjas en absoluut met een hondenblazer.

De meeste hondenblazers hebben verschillende standen, kies altijd voor een midden of harde stand en het juiste opzetstuk. Daarnaast kun je in veel gevallen ook de warmte van een blazer regelen. Let erop dat deze niet te hoog staat. Een hond kan anders de warmte niet goed kwijt en dan is de kans op oververhitting groot.

Veelgestelde vragen over de hondenvacht.

Is een hondenvacht borstelen belangrijk?

Het borstelen van een hondenvacht is absoluut belangrijk. Het is een steeds terugkerend onderdeel van een goede verzorging. Het borstelen van een hondenvacht doe je doorgaans wekelijks en tijdens de ruiperiode van de hond vaker. Hoe vaak je een hond uiteindelijk moet borstelen is uiteindelijk ook afhankelijk van het soort vacht dat je hond heeft.

Hoe vaak mag je een hondenvacht wassen?

Een hondenvacht heeft vanuit zichzelf doorgaans een verzorgende eigenschap. De meeste hondenvachten kun je dan ook eens per 3 maanden wassen. Breng je een hond regelmatig naar de trimmer? Dan is wassen soms helemaal niet nodig. Vraag hierover advies aan de trimmer(ster).

Hoe verzorg je hondenvacht na het zwemmen?

De meeste honden zijn helemaal gek op zwemmen, soms tot ongenoegen van de baas hoewel zwemmen natuurlijk ontzettend goed en gezond is voor de hond. Het is echter wel verstandig om een hond niet overal te laten zwemmen in verband met de gezondheid van een hond. Na het zwemmen is het goed om de vacht te drogen met een speciale honden handdoek, hondenvacht blazer of badjas. Na het zwemmen hoef je een hond niet te wassen.

Heeft voeding invloed op de vacht van een hond?

De voeding die een hond krijgt heeft veel invloed op de vacht. Het wordt daarom aangeraden om de juiste voeding met alle belangrijke bouwstoffen uit te kiezen en deze kun je eventueel aanvullen met zalmolie of andere gezonde aanvullingen waardoor de vacht zal  verbeteren.

Waarom blijft een hond voortdurend verharen?

Net als bij mensen verliezen honden ook haren buiten het ruien. Daar is op zichzelf niets mis mee. Verliest een hond te veel haren, maak dan een afspraak bij de dierenarts voor een extra controle. Ook een trimmer kan je helpen en adviseren.

Hebben alle honden een ondervacht?

Niet alle honden hebben een ondervacht. Sommige honden hebben een enkele vacht of dikkere vacht. Welke vacht een hond ook heeft, goede verzorging van een vacht blijft belangrijk. Wanneer je hond wel een ondervacht heeft is het verstandig om twee keer per jaar (liefst vaker) een afspraak bij de trimmer te maken om de vacht van je hond op de juiste manier te verzorgen en advies geven over de verzorging thuis.

Wat is een doffe hondenvacht?

Natuurlijk kan het voorkomen dat de vacht van je hond dof is en ruw of stoffig aanvoelt. Het kan in dat geval zijn dat er wat met je hond aan de hand is. De vacht van een hond verteld namelijk veel over de gezondheid van je hond. Het is bij een doffe vacht altijd verstandig om eens een afspraak bij een dierenarts te maken of voor de verzorging van een slechte vacht langs de trimmer te gaan.

Wat is het ontwollen bij een hondenvacht?

Het ontwollen van een hondenvacht is het verwijderen van losse haren uit de ondervacht. Een hond zal hierdoor minder jeuk of irritatie hebben. Het ontwollen van een ondervacht is nodig bij verschillende rassen waaronder de Australian Shepherd, Golden retriever, Labrador en Berner senner.

Wat is de Furminator voor product?

Het gebruiken van de Furminator is sterk af te raden ongeacht het hondenras. De Forminator maakt de vacht van een hond namelijk stuk en kan zorgen voor ernstige irritaties aan de huid. Wil je een goed advies wat je wel kan doen voor het verzorgen van een hondenvacht? Maak dan eens een afspraak bij een trimmer in de buurt.

Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *