Hoe leer ik mijn hond om los te kunnen lopen?

Voorpagina » Honden blog » Hoe leer ik mijn hond om los te kunnen lopen?

Een hond laten en leren loslopen is niet heel lastig. Maar als baasje moet je wel vertrouwen in je hond hebben. Je moet weten dat je hond goed naar je luistert als je roept, niet zomaar weg zal lopen en misschien nog wel belangrijker met andere honden en mensen kan als je die tegenkomt. Genoeg aanleiding om daarmee aan de slag te gaan. En laten we eerlijk zijn, voor baasjes is het spannender dan voor de honden die het vaak perfect kunnen.

De beste tips om honden te leren loslopen:

  • Leer je hond eerst met een lange lijn loslopen om vertrouwen te krijgen
  • Zorg dat je lekkere koekjes hebt en de hond het commando “hier” weet
  • Laat een hond de wereld ontdekken en roep hem niet voortdurend
  • Vraag hulp aan een trainer om het loslopen te leren

Het loslopen is voor veel baasjes echt wel een dingetje. Het lijkt alsof je niet langer de controle hebt en moet je hond vertrouwen. Het is daarom goed aan dat vertrouwen te werken. Op die manier kun je het loslopen makkelijker managen.

Kun je een hond zomaar laten loslopen?

Het is natuurlijk niet overal toegestaan dat een hond mag loslopen. Deze plekken zijn binnen een gemeente vrijwel altijd aangegeven. Daarnaast moet een hond ook leren om los te lopen en goed getraind zijn om naar je toe te komen als een situatie dit vraagt. Het is dus goed om echt aan de slag te gaan met het leren loslopen, de juiste hulpmiddelen in te zetten en vooral samen te genieten.

Een hond kan in de meeste gevallen dus niet zomaar loslopen zonder te weten wat de bedoeling is of een goede training en de juiste hulpmiddelen. Het is dus goed om iets lekkers te kiezen waarmee je de hond naar je toe kan roepen en belonen.

Is er hulp als je het loslopen spannend vind?

Je bent niet de enige die het laten loslopen van een hond spannend vind. Sterker nog, er zijn heel veel mensen die dit niet kunnen of doen zonder professionele hulp. Gelukkig is er hulp, je kunt een hondentrainer vragen om eens met je mee te lopen, bij de hondenschool aan de slag gaan met de training voor loslopende honden of het eens proberen op momenten dat er niets mis kan gaan. Je moet je natuurlijk wel goed voorbereiden.

Wat is belangrijk als je hond leert loslopen?

Voor een hond gaat er een wereld open als deze zonder lijnen mag lopen. Je kunt het een beetje vergelijken met een kind in een snoepwinkel. Het is dus belangrijk om de hond te sturen en voor goed gedrag te belonen. Als de hond een keer zonder roepen naar je toe komt bijvoorbeeld. Of als een hond zich goed gedraagt en bij je in de buurt blijft.

Daarnaast wil je natuurlijk goed voorbereid zijn op momenten dat het een keer niet goed gaat of wanneer er iets gebeurd. Door het chippen van een hond, registreren van een hond en een goede naampenning met je telefoonnummer bijvoorbeeld.

Vragen over hondenpenningen

Welke gegevens zet je op een hondenpenning?

Op een hondenpenning zet je de naam van je hond, telefoon nummer en in sommige gevallen het adres. Welke gegevens je op een penning kan plaatsen hangt ook een beetje af van het soort penning dat je hebt.

Waarom is een hondenpenning verstandig?

Een hond kan om verschillende manieren vermist raken. Dan is het dragen van een hondenpenning verstandig. Wanneer een hond gevonden is kan er gemakkelijk contact met je worden opgenomen.

Hoe draagt een hond zijn penning?

De hondenpenning bevestig je gemakkelijk aan de halsband of het tuig van een hond. Zo draagt de hond de penning zichtbaar en is deze gemakkelijk te lezen.

Zijn hondenpenningen wel veilig?

Een hondenpenning is veilig voor honden. Zo kan er op eenvoudige wijze contact met je worden opgenomen als de hond vermist raakt of wanneer er iets aan de hand is.

Mijn hond heeft een chip, is een hondenpenning nodig?

Ook als een hond bij de dierenarts gechipt is en de chip bij een van de instanties geregistreerd is blijft het verstandig een penning aan de halsband of het tuig te doen. Een penning kan door iedereen gelezen worden, in tegenstelling tot de chip.

Goed nieuws! Dit artikel wordt aangeboden door meerdere webwinkels. Dat betekend dat je in enkele klikken kan profiteren van extra voordeel op je bestelling of een snellere levering omdat het product voorradig is.

Dit artikel is te koop bij:

k9shop.nl (€2,56)
huisdierexpress.nl (€7,99)

Goed nieuws! Dit artikel wordt aangeboden door meerdere webwinkels. Dat betekend dat je in enkele klikken kan profiteren van extra voordeel op je bestelling of een snellere levering omdat het product voorradig is.

Dit artikel is te koop bij:

k9shop.nl (€2,56)
huisdierexpress.nl (€7,99)
Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *