Hoe knip je hondennagels?

Voorpagina » Honden blog » Verzorging en gezondheid » Hoe knip je hondennagels?

Elke hond heeft nagels en die moet je goed onderhouden. Om de nagels te onderhouden moet je een goede nagelschaar kopen. Een die scherp genoeg is om door de harde nagel te komen maar ook veilig in gebruik is. Zodat je honden tijdens het knippen geen pijn doet. Zo zul je bij de betere schaar een klepje tegenkomen wat voorkomt dat je te veel van de nagels zal afknippen. Echter, investeer wel in een goede schaar, goedkope kunnen de nagel breken in plaats van knippen.

Tips voor het knippen van hondennagels:

  • Controleer de nagels van honden met regelmaat
  • Vergeet niet dat honden vaak ook een extra nagel (achter) hebben
  • Knip nagels alleen met de juiste honden nagelschaar
  • Soms slijten hondennagels goed af en hoef je niet te knippen

De meeste mensen vinden het knippen van hondennagels een beetje spannend. Op zich is dat ook ontzettend waar en logisch. Je kunt zomaar te veel nagel wegknippen en een hond pijn doen. Ga je de nagels van je hond toch knippen? Zorg dan voor een goede nagelschaar.

Hoe vaak moet je honden nagels knippen?

De meeste honden slijten hun nagels zelf door te lopen op hardere ondergronden. Maar soms moet je de nagels van een hond toch nog knippen. Als dit het geval is kun je daar het beste een goede en stevige nagelschaar voor honden voor gebruiken. Er zijn verschillende soorten te koop. Zeker als je het toch spannend vind zijn er prima oplossingen. Zo zijn er nagelscharen met een klepje zodat je nooit ineens teveel kunt wegknippen.

Een hond heeft veel profijt van geknipte nagels. Een nagel die te lang is kan namelijk voor irritaties en pijn zorgen. Kun je het niet zelf? Dan kan een trimmer of dierenarts je vaak goed helpen.

Welke honden nagelschaar is het beste?

Er is veel verschil als het om honden nagelscharen gaat. Het is hoe dan ook aan te raden om voor wat betere kwaliteit te kiezen. De kwaliteit van een hondenschaar herken je aan het handvat en de vorm van de nagelschaar. De betere scharen voor nagels zijn namelijk gevormd en het knipvlak is afgerond waardoor je makkelijker door de nagel heen kunt knippen.

Let hierop bij het knippen van hondennagels!

Net als bij andere dieren en mensen moet je de nagels niet te ver afknippen. Dat doet namelijk niet alleen veel pijn, de kans op ontsteken en dat er vuil in komt is ook aanwezig. Daarbij is het ook goed om te zorgen dat de nagel niet splijt. Wanneer dit gebeurd kan een hondennagel inschuren wat de nodige problemen oplevert.

Wanneer een hondennagel donker is kun je vaak niet goed zien waar je moet knippen. Neem dus de tijd om te weten waar je wel kan knippen en waar niet. Heb je onverhoopt toch te ver geknipt? Dan zal dit in de meeste gevallen prima genezen en niet lang zeer doen. Blijf de nagel wel goed in de gaten houden.

Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *