Hoe gebruik je een snuffelmat?

Voorpagina » Honden blog » Spelen en uitdaging » Hoe gebruik je een snuffelmat?

Een snuffelmat is zoveel meer dan een eenvoudig speelgoed waarbij de hond zijn neus op een goede manier leert gebruiken. Het is een intensief spel waarmee je ook kan oefenen dat een hond langzaam eet. Zo kun je ook brokvoeding in een snuffelmat doen. Er zijn dan ook snuffelmatten in vele soorten en formaten. Maar ook in moeilijkheidsgraad verschillen ze enorm. Let er dus op dat je het voor een eerste keer niet te lastig maakt.

Tips voor het gebruiken van een snuffelmat:

  • Leer een hond wat een snuffelmat is en hoe het werkt
  • Haal een snuffelmat na de activiteit ook weer weg
  • Sommige honden moeten leren hun hondenneus gebruiken
  • Blijf bij een hond die een snuffelmat gebruikt

De snuffelmat is een bijzonder leuke aanvulling voor hond en baas. Het is niet alleen ontzettend leuk om mee aan de slag te gaan, ook zorgt het ervoor dat een hond zijn neus leert gebruiken. Er zijn veel verschillende soorten snuffelmatten te koop.

Waarom snuffelmatten populair zijn?

De snuffelmat is echt een activiteit voor hond en baas. Dat maakt het leuk om te doen. Je kunt een snuffelmat zo ingewikkeld en makkelijk maken als je zelf wil en zelf de beloning die je de hond wil geven voor het speurwerk een invulling geven. Zo kun je een hond laten kennismaken met snacks maar ook gewoon voer in de snuffelmat verstoppen. Dat maakt de snuffelmat echt leuk voor een hond en de baas.

Wanneer je klaar bent met een snuffelmat is het goed om deze goed te schudden. Op die manier schut je alle kruimels uit de mat, waarna je de mat kan laten drogen.

Welke honden snuffelmat is de beste keuze?

Welke snuffelmat de beste keuze is hangt sterk af van het soort hond, welke reden je hebt om voor de snuffelmat te kiezen en hoe vaak je er gebruik van wil maken. Wil je het vaker doen omdat je het leuk vind? Kies dan voor een wat grotere snuffelmat. Maar lees vooral de beoordelingen van een snuffelmat, de kwaliteit ligt ver uiteen bij de verschillende soorten en gebruik.

Let hierop bij het gebruiken van een snuffelmat!

Een snuffelmat kan een behoorlijk intensieve bezigheid zijn. Een hond kan wanneer het te lang duurt flink gefrustreerd raken en mogelijk te hardhandig zijn voor de snuffelmat. Zorg dus dat je er tijdens deze activiteit bij bent en de hond hierin goed weet te begeleiden. Voor de ene hond is een klein aantal minuten voldoende, voor andere honden is een langere tijd mogelijk.

Het is belangrijk dat je een snuffelmat goed schoonmaakt na gebruik. Zorg ervoor dat er geen of nauwelijks resten in blijven zitten. Laat de snuffelmat ook goed drogen, honden laten er vaak veel kwijl in achter door het intensieve speurwerk. Sommige snuffelmatten kun je overigens ook in de wasmachine doen, kies in dat geval bewust voor neutral wasmiddel.

Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

Eén reactie

  1. Wij hebben een zelfgemaakte snuffelmat (omdat ik het heel leuk vind dingen zelf te maken) maar kopen van een kant-en-klaar exemplaar is absoluut de moeite waard! Je hond leert echt zijn neus gebruiken om de koekjes te vinden. Het is dus niet alleen een heel fijne manier om bezig te zijn maar ook echt nuttig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *