Dit wil je over de herder weten!

Voorpagina » Hondenrassen » Dit wil je over de herder weten!

Een herder is een soort waakhond voor vee die wordt gebruikt om kuddes vee te beschermen. Herdershonden zijn meestal middelgrote tot grote honden, hoewel sommige grote rassen (zoals Duitse Doggen) kunnen leren om deze taak uit te voeren.

Herders zijn vermoedelijk afkomstig uit het Midden-Oosten, waar hun grootte en hun vermogen om grote kuddes dieren te hoeden hen tot waardevolle activa maakten voor vroege beschavingen. Herdershonden zijn zeer sociale dieren die het goed doen als ze voldoende menselijk gezelschap en beweging hebben. Met de juiste zorg en training, kan een herder een trouwe metgezel zijn voor vele jaren.

Zoals alle werkhonden moeten herders van jongs af aan worden getraind in het begrijpen en opvolgen van eenvoudige commando’s zoals “zit” en “blijf”. Het zijn ook leergierige honden die graag op botten kauwen en touwtrekken met hun favoriete speelgoed. Omdat herders gehoorzaam en betrouwbaar moeten zijn in de buurt van vee, zijn het uitstekende waakhonden. Ze kunnen ook indringers detecteren door te snuffelen aan voorwerpen of mensen die verdacht lijken.

Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *