Heb jij drinken voor je hond bij je?

Voorpagina » Honden blog » Verzorging en gezondheid » Heb jij drinken voor je hond bij je?

Wanneer je gaat wandelen is het goed om schoon drinkwater bij je te hebben. En niet alleen voor jezelf maar ook voor de hond. Zeker als je naar een omgeving gaat om een mooie wandeling te maken of ergens waar geen water aanwezig is. Gelukkig zijn er handige drinkflessen waarin een drinkbak inbegrepen is. Deze kun je makkelijk in je tas of aan je riem meenemen. Zo geniet je samen met je hond nog meer van de heerlijke wandeling en kun je het langer volhouden.

Tips voor het meenemen van water voor je hond:

  • Door het meenemen van water raakt je hond niet oververhit
  • Niet overal zijn sloten, meren of is drinkwater voor je hond te vinden
  • Je bent verzekerd van gezond en schoon drinkwater
  • Laat drinkwater nooit in de zon staan en dek de fles af

Zeker tijdens de warme zomermaanden kan het goed zijn om tijdens een wandeling of als je op weg bent met de hond water bij je te hebben. Daarmee voorkom je niet alleen oververhitting bij een hond maar ook dat de hond water uit een sloot met stilstaand wat zou kunnen drinken.

Hoe belangrijk zijn honden drinkflessen?

Een lange wandeling in het bos, strand of park is natuurlijk het leukste dat er is. Maar de meeste honden hebben wel behoefte aan water tijdens een wandeling. En dat water is er tijdens de zomer vaak niet. Daarom is water voor een hond ongekend belangrijk. Zo kan je een hond verkoelen en zullen honden de focus en aandacht beter behouden. Er zijn voor het meenemen van water heel mooie oplossingen te koop.

Zo zijn de bidons voor honden heel geliefd onder hondenbezitters. Deze bidon heeft zelf al een drinkbakje en kun je gemakkelijk in je tas meenemen of aan je riem hangen.

Zo zorg je dat honden onderweg kunnen drinken.

Met een bidon of waterfles kun je dus zorgen dat een hond altijd en overal kan drinken. Heb je niet de mogelijkheid om water mee te nemen? Natuurlijk wel! Maar plan dan een wandeling bij het water waar een hond gewoon heerlijk kan drinken om vocht tot zich te nemen. Een hond die niet kan drinken loopt het risico op oververhitting.

Let hierop bij honden drinkflessen!

Het meenemen van water tijdens een wandeling is natuurlijk geen vrijbrief om in de warme zon te lopen, tijdens warme dagen eindeloos te wandelen of fietsen. Het is een hulpmiddel die wandelen voor een hond simpelweg prettiger maakt en zorgt dat de hond verkoeling krijgt. Let dus altijd op welk weer het is en hoe warm het is voor je een wandeling zal maken.

De meeste honden hebben voldoende aan enkele slokken vers en koel water onderweg. Het gaat dan ook niet over de hoeveelheid drinken maar het hebben van fris en schoon water. Zoals je al hebt gelezen verklein je de kans op ziektes door het drinken van stilstaand water en geef je de hond een verkoeling waar je ook bent.

Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

2 reacties

  1. Ik wandel graag in het bos, zeker als het warmer weer is kun je vroeg in de morgen een echt prima wandeling maken. Ik nam voorheen altijd een frisdrankfles met water mee voor onderweg waar ik nu een bidon heb. Ik kan het iedereen aanraden omdat het voor de hond ook een stuk makkelijker drinken is.

  2. Wij hebben de Shopaxo drinkfles besteld en laten graag weten dat we er al veel plezier mee hebben gehad. Je kunt hem makkelijk meenemen, hij is niet te duur en makkelijk voor iedere hond. Klein nadeel is dat de fles als je deze niet goed sluit kan lekken, maar gelukkig is het slechts water 🙂 en daardoor absoluut een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *