De clickertraining

Voorpagina » Honden blog » Training en hulp » De clickertraining

Een goede training voor jouw hond is een heel belangrijk onderdeel in de opvoeding van jouw hond. Want er is niks frustrerender dan een hond die niet luistert. Dat wil je gewoon niet hoor. Dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw hond goed opgevoed is. Er zijn vele manieren om dat te bereiken. Een van die manieren is de clicker hondentraining. Wat dat precies inhoudt lees je hier in deze blog.

De clicker hondentraining

Het allergrootste voordeel van de clicker hondentraining is dat de hondentraining gebeurd door middel van een apparaatje dat klik geluiden maakt. Deze klikgeluiden zijn voor de hond een bron van herkenning. Doordat je deze training volgt creëer je voor je hond duidelijkheid. Met andere training werkt dit anders.

Deze training is heel geschikt om gewenst gedrag aan te leren. De hond zal de geluiden heel makkelijk gaan herkennen en dit maakt het voor jou als eigenaar makkelijker om ongewenst gedrag af te leren of te voorkomen.

Niet duur en niet lang

Een sessie met een klik training duurt niet lang. Gemiddeld een paar minuten per sessie. Het is dus makkelijk om ook even op een drukke dag tussendoor te doen. En de kosten voor een clicker hondentraining zijn relatief laag. Zeker als je het vergelijkt met andere vormen van training.

De clicker training is ook eenvoudig om te leren. Geen ingewikkeld gedoe als baas dus. Zelfs als je niet echt over goede training skills bezit is deze vorm van training makkelijk te doen.

Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *