De beste puppybrokken voor lekkerbekken!

Voorpagina » Honden blog » Verzorging en gezondheid » De beste puppybrokken voor lekkerbekken!

Als je een pup in huis hebt lopen wil je die natuurlijk de beste puppybrokken voeren. Een brok die boordevol vitamines en belangrijke bouwstoffen zit. En als het even kan moeten de brokken natuurlijk ook in de smaak vallen!

Omdat het kiezen van de beste puppybrokken niet eenvoudig is ga ik je in dit artikel verder helpen. Zodat je zelf de beste keuze kunt maken. Welke brok je uiteindelijk voor een pup koopt hangt sterk samen met het geld dat je aan een brok wil uitgeven, wat je belangrijk vind van een brok en ook de verkrijgbaarheid van een brok.

Je wil uiteindelijk kunnen kiezen voor een brok die er altijd is. Je gaat tijdens de puppytijd steeds opnieuw onderzoeken welke brokken het beste zijn. Dat wil je gewoon in één keer geregeld hebben.

Bij het kiezen van een brok voor je pup zijn er een aantal regels belangrijk om te weten. Wat voor hondenras heb je in huis gehaald, welke behoeftes heeft de hond als het om voeding gaat en is er sprake van een allergie.

Als jij hier een antwoord op kan vinden maakt dit je zoektocht al een stuk gemakkelijker tussen alle mogelijkheden die je hebt.

Wat voor hondenras is jouw pup?

Je denkt misschien dat elke pup hetzelfde is, maar dat is absoluut niet het geval. Elk hondenras heeft vanaf puppytijd al een geheel eigen behoefte. Je kunt denken aan het soort brok voor de pup en de samenstelling van voer of bepaalde stoffen die weggelaten of bijgevoegd zijn. Zo zijn er rassen die van nature een bepaalde allergie hebben, een bijzondere vacht waarvoor andere bouwstoffen nodig zijn of waarvan je wil voorkomen dat de groei te snel gaat. De betere fabrikanten van puppybrokken hebben jarenlange expertise op dit gebiedt en aan de hand van alle kennis de perfecte brok voor jouw pup gemaakt.

Naast ras specifieke voeding kun je ook afwegingen maken aan de hand van een hond zijn gebit en neus. Zo zijn er voor honden met een korte neus bepaalde vormen die makkelijker zijn dan een ronde brok.

Veel om uit te zoeken dus en dat begint vaak nog voor je de pup echt in huis hebt. Je wil namelijk goed voorbereid zijn.

Welke behoeftes heeft mijn pup?

Elk hondenras is met een functie op de wereld gezet. Een waakhond moet waken, jachthond moet jagen en een drijver moet zorgen dat de kudde bij elkaar blijft. Daarin kun je dus al opmaken of een hond veel energie heeft of een grote spiermassa die in stand gehouden moet worden.

Aan de hand van die wetenschap kan voeding een grote rol spelen op de uiteindelijke prestatie van een hond. Zelfs als je een hond gewoon in huis hebt zonder deze in te zetten waar de hond eigenlijk voor gemaakt is.

Dat de samenstelling van voeding belangrijk is zie je aan fabrikanten die voor bepaalde soorten honden voeding maken. Een waakhond geef je bijvoorbeeld voer voor herdershonden. Dat fabrikanten de herdershond op een verpakking schrijven is vaak commercieel en verkoopt beter.

Aan de hand van deze informatie kun je dus een keuze baseren. Door in zekere zin te kijken welke behoefte een pup van nature heeft. Let er wel op dat de behoefte van een pup anders zijn dan een volwassen hond.

Help! Mijn pup heeft een allergie.

Een pup die bepaalde voeding of toevoegingen in voeding niet verdragen kan zorgt vaak voor een grote puzzel. Moet je gelijk aan het dierenarts voer dat in zekere zin de meest veilige keuze is of zijn er ook andere keuzes?

Laten we voorop stellen dat je in het begin, zeker bij een pup niet altijd weet waar een allergie vandaan komt. Je moet dus op onderzoek uit en kijken of een pup reageert op aanpassingen. Zo zijn er veel pups gevoeliger voor kip eiwitten. Een bestandsdeel dat in vele verschillende soorten voeding zit.

Als dit het geval is moet je dus goed kijken welke dierlijke vetten in brokken worden gebruikt. Je komt het namelijk zelfs tegen in rundvlees voeding en alle andere combinaties. Ga er dus niet vanuit dat het door een runder voer te kiezen direct opgelost is. Kijk goed naar de kleine lettertjes!

Maar laat ik ook eerlijk zijn dat dit spreken uit eigen ervaring is. Er zijn zoveel meer soorten allergieën die bij pups aanwezig zijn. Soms komt het niet eens van het voer maar heeft het een andere oorzaak. Laat er dus goed naar kijken als je er niet zeker van ben!

Zodra je weet wat er aan de hand is en of het echt van de voeding komt kun je daarmee aan de slag door goed te lezen of bij een fabrikant te vragen of ze bepaalde oplossingen hebben. Een fabrikant van puppybrokken helpt je doorgaans graag verder.

Maar hoe kies ik nu die lekker puppybrok?

Een brok voor je pup kiezen is dus niet eenvoudig. Je hebt hierboven al veel informatie kunnen vinden. Maar soms moet je ook vertrouwen op wat een fokker je kan aanraden. Een goede fokker is bekend met een hondenras en de behoeftes die in zijn lijn aanwezig zijn.

Laten we dus in het geheel zeggen dat puppybrokken niet langer gekozen worden aan de hand van prijs of een fokker die een bepaald merk promoot onder zijn klanten. Nee, een goede brok voor je pup kies je omdat je zeker wil zijn dat je pup onbezorgd kan groeien, voldoende weerstand zal hebben en natuurlijk omdat deze lekker smaakt!

Want hoe klein die pluizenbolletjes ook zijn, ze weten heel goed wat lekker is als het om voeding gaat. En dat is genieten voor pup en baasjes.

Wat zit er in een brok voor pups?

In de meeste brokken voor pups is graan aanwezig. Dit is doorgaans een bijproduct en niet direct nodig voor honden. Het kan in veel gevallen geen kwaad om een hondenbrok met graan te kopen, hoewel het beter is om het aandeel graan in voeding zo laag mogelijk te houden.

Smaakmakers kom je in hondenvoeding veelvoudig tegen. Dit is zelfs in de duurdere brokken het geval. En zeg nu eerlijk, een hondenbrok met smaak en geur is aantrekkelijker dat dat er geen geuren of smaken in een brok aanwezig zijn.

Ook onbedoelde producten of toevoegingen zijn in veel brokken voor pups en volwassen honden te vinden. Deze komen doorgaans uit de grondstof waar een brok van gemaakt is. Gelukkig kunnen fabrikanten door bereiding steeds meer van deze onbedoelde producttoevoegingen uit het voer halen.

Vitamines, bouwstoffen en vetten, schrik je meteen als je dit leest? Dat is zeker niet nodig. Een hond heeft slechts enkele eetmomenten per dag en is doorgaans heel actief. Daarvoor heeft een hond deze bestandsdelen nodig. Om te groeien, bewegen, functioneren en weerstand te hebben tegen ziekte.

Zo zijn er nog wel tientallen ingredienten die in brokken voor pups en ook volwassen honden te vinden zijn. Dat bepaalde stoffen in een brok zitten is niet per definitie goed of slecht! Zolang de verhouding in orde is kan dit prima en zeker geen kwaad.

Ga jij ook op onderzoek uit?

Je kan best stellen dat het een groot onderzoek is die je moet doen. Zo kwam ik (inmiddels alweer een tijdje geleden) bij de brokken van Prins Petfoods terecht. Omdat de puppybrok die wij toen hebben gekozen in mindere mate op groei gericht waren en meer op het feit dat het voer compleet is!

Dit is wat wij belangrijk vonden om een goede balans te vinden tussen groei, gezondheid en weerstand! Waarna wij ook nog eens het voordeel hadden dat er naadloos overgestapt kon worden naar vervolgvoer.

Een keuze die je maakt in de puppytijd heeft dus indirect ook invloed op de leeftijd na de puppytijd en soms zelfs de rest van het leven.

Voergewoonte doorbreken?

Je hebt mijn vorige artikel over voergewoonte misschien al gelezen. Het is iets dat voor sommige honden doorslaggevend is om gedurende het leven gezond te blijven. In elk soort voeding zitten nu eenmaal bepaalde stoffen die op een bepaalde leeftijd heel belangrijk zijn en naarmate ze ouder worden misschien overbodig zijn of een hond onnodig zwaar laat worden waardoor je onbedoeld met overgewicht of vetbulten komt te zitten.

Lees het artikel je vaste voergewoonte doorbreken gewoon eens door en bekijk of je hier iets uit kan halen wat je verder helpt.

Ik stel mezelf vaak de vraag of ik elke dag hetzelfde zou kunnen eten. Dat is natuurlijk geen probleem, maar wat het met mijn lichaam zou doen is wel een probleem. Je kan er dikker door worden, steeds minder gaan eten of juist meer van gaan eten om toch verzadigd te raken. Door afwisseling kun je dus veel bereiken op het gebiedt van gezondheid en vitaliteit.

Puppybrokken waar ik over te spreken ben!

Je hebt nu veel informatie om de juiste keuze te maken. Goed bezig! Deed elke hondeneigenaar maar zoveel moeite om de beste puppybrokken te vinden. Om je nog verder op weg te helpen heb ik hieronder een selectie brokken voor pups neergezet. Het is zeker de moeite om hier eens tussen te kijken, dat helpt bij het maken van een keuze omdat je direct inzicht krijgt in de verschillen tussen de brokken.

Puppybrokken vragen

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over puppybrokken? Je leest hieronder een aantal van de meest gestelde vragen over brokken voor pups. Voel je daarbij ook vrij om onderaan deze pagina te reageren met waardevolle aanvullingen, vragen of opmerkingen.

Waarom voor puppy brokken kiezen?

Een pup heeft zoals je in dit artikel heb gelezen specifieke behoeftes als het om voeding gaat. Deze behoefte heeft alles met de snelle groei en ontwikkelingen van het lichaam te maken. Hoe beter het voer op een hond aansluit hoe beter de groeiperiode tijdens de puppytijd zal verlopen.

Hoe lang voer je brokken voor pups?

Hoe lang je puppyvoer moet geven verschilt per brok. Dit kun je dus heel specifiek op de verpakkingen van producten lezen. Het is over het algemeen zo dat je tot 10/12 maanden deze voeding kan geven. Maar let er wel op, per ras kan dit verschillen. Over voeding en de periode dat je bepaalde voeding geeft moet je dus goed nadenken en onderzoek doen. Een goede fokker kan je hierin adviseren.

Moet ik de puppybrokken van mijn fokker voeren?

Je bent niet verplicht om bepaald voer aan een hond te voeren. Je kan ook een eigen keuze maken. Het is echter wel zo dat pups het voer al gewend zijn en makkelijker accepteren. Ook kan een fokker voor specifiek voer hebben gekozen omdat de brokken het beste aansluiten op de voedingsbehoefte. Ga dus altijd in overleg met een fokker over de achterliggende gedachte van voeding en brokken.

Waarom lust mijn pup lust geen puppybrokken?

Soms lusten pups een bepaalde brok niet of eten ze met lange tanden. In dat geval kun je een andere smaak proberen. Maar ga ook onderzoeken of er geen andere (medische) reden achter het eetgedrag schuil gaat. Voor vragen over voeding en eetgedrag kun je altijd terecht bij een goede dierenarts of voedingsspecialist.

Hoeveel voer je een pup per dag?

De eerste week is het gebruikelijk dat je 4 momenten per dag de voeding zal aanbieden. Na 12 weken kies je één voermoment minder en vanaf 24 weken kun je overstappen naar 2 momenten voor voeding.
– tot 12 weken = 4 voermomenten
– tot 24 weken = 3 voermomenten
– na 24 weken = 2 voermomenten
Het is goed mogelijk dat een pup/ jonge hond al eerder toe is aan het laten vervallen van een voermoment. Dit is niet erg, zolang je aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voer voor de pup komt.

Is puppyvoer belangrijk?

Een pup is volop in ontwikkeling, om die ontwikkeling mogelijk te maken is goede voeding belangrijk. Dat maakt kiezen voor brokken die geschikt zijn voor een pup essentieel.
De voeding voor een pup is dan ook samengesteld om groei en de ontwikkeling waar mogelijk te ondersteunen. Daarbij worden er in de voeding vaak vitamines en mineralen toegevoegd die zorgen voor spieren en weerstand.

De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid puppybrokken.

Per soort brok, merk en het gewicht is er een aanbevolen hoeveelheid brokken per dag. De hoeveelheid puppybrokken groeien dus mee met het gewicht van de hond en moet je verdelen in de voermomenten.

Goed nieuws! Dit artikel wordt aangeboden door meerdere webwinkels. Dat betekend dat je in enkele klikken kan profiteren van extra voordeel op je bestelling of een snellere levering omdat het product voorradig is.

Dit artikel is te koop bij:

petsplace.nl (€16,95)
dobey.nl (€18,95)
medpets.nl (€20,75)
bol.com (€21,91)
onlinedieren.nl (€23,71)

Goed nieuws! Dit artikel wordt aangeboden door meerdere webwinkels. Dat betekend dat je in enkele klikken kan profiteren van extra voordeel op je bestelling of een snellere levering omdat het product voorradig is.

Dit artikel is te koop bij:

petsplace.nl (€16,95)
dobey.nl (€18,95)
bol.com (€21,91)
onlinedieren.nl (€23,71)

Goed nieuws! Dit artikel wordt aangeboden door meerdere webwinkels. Dat betekend dat je in enkele klikken kan profiteren van extra voordeel op je bestelling of een snellere levering omdat het product voorradig is.

Dit artikel is te koop bij:

dobey.nl (€18,95)
bol.com (€29,30)

Goed nieuws! Dit artikel wordt aangeboden door meerdere webwinkels. Dat betekend dat je in enkele klikken kan profiteren van extra voordeel op je bestelling of een snellere levering omdat het product voorradig is.

Dit artikel is te koop bij:

bol.com (€21,91)
medpets.nl (€20,75)
petsplace.nl (€16,95)
onlinedieren.nl (€23,71)
dobey.nl (€18,95)

Goed nieuws! Dit artikel wordt aangeboden door meerdere webwinkels. Dat betekend dat je in enkele klikken kan profiteren van extra voordeel op je bestelling of een snellere levering omdat het product voorradig is.

Dit artikel is te koop bij:

bol.com (€29,30)
dobey.nl (€18,95)

Goed nieuws! Dit artikel wordt aangeboden door meerdere webwinkels. Dat betekend dat je in enkele klikken kan profiteren van extra voordeel op je bestelling of een snellere levering omdat het product voorradig is.

Dit artikel is te koop bij:

bol.com (€21,91)
petsplace.nl (€16,95)
onlinedieren.nl (€23,71)
dobey.nl (€18,95)

Goed nieuws! Dit artikel wordt aangeboden door meerdere webwinkels. Dat betekend dat je in enkele klikken kan profiteren van extra voordeel op je bestelling of een snellere levering omdat het product voorradig is.

Dit artikel is te koop bij:

bol.com (€29,85)
dobey.nl (€18,95)

Goed nieuws! Dit artikel wordt aangeboden door meerdere webwinkels. Dat betekend dat je in enkele klikken kan profiteren van extra voordeel op je bestelling of een snellere levering omdat het product voorradig is.

Dit artikel is te koop bij:

bol.com (€29,30)
dobey.nl (€18,95)

Goed nieuws! Dit artikel wordt aangeboden door meerdere webwinkels. Dat betekend dat je in enkele klikken kan profiteren van extra voordeel op je bestelling of een snellere levering omdat het product voorradig is.

Dit artikel is te koop bij:

bol.com (€25,70)
medpets.nl (€20,75)
dobey.nl (€18,95)

Goed nieuws! Dit artikel wordt aangeboden door meerdere webwinkels. Dat betekend dat je in enkele klikken kan profiteren van extra voordeel op je bestelling of een snellere levering omdat het product voorradig is.

Dit artikel is te koop bij:

bol.com (€31,90)
dobey.nl (€18,95)

Goed nieuws! Dit artikel wordt aangeboden door meerdere webwinkels. Dat betekend dat je in enkele klikken kan profiteren van extra voordeel op je bestelling of een snellere levering omdat het product voorradig is.

Dit artikel is te koop bij:

bol.com (€28,95)
dobey.nl (€18,95)
Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

Eén reactie

  1. Ik kan iedereen de proefpakketten aanraden! Ik heb deze zojuist in huis ontvangen en ben begonnen om de smaken van mijn fijnproever te onderzoeken. Heel leuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *