De beste hondenshampoo

Voorpagina » Honden blog » Verzorging en gezondheid » De beste hondenshampoo

Hondenshampoo is ongetwijfeld een essentieel onderdeel van de verzorging van uw hond. Maar welke moet u kiezen? En hoe vaak moet u hem verversen? Om te beginnen zijn er twee soorten hondenshampoos: op basis van detergenten en op basis van enzymen. Shampoos op basis van detergenten bevatten oppervlakte actieve stoffen, die vuil en olie uit de vacht van uw hond halen.

Shampoos op basis van enzymen bevatten enzymen die eiwitten afbreken, waardoor de vacht “glibberig” aanvoelt. Beide soorten shampoo zijn over het algemeen minder hard dan shampoos voor mensen en kunnen naar behoefte om de paar weken worden gebruikt.

Shampoos op basis van detergenten kunnen echter de natuurlijke oliën en conditioners uit de vacht van uw hond verwijderen, dus houd hier rekening mee als u uw hond wast.

Als het op frequentie aankomt, zult u wasmiddelhoudende shampoos zeker om de paar weken willen gebruiken, maar shampoos op basis van enzymen kunnen dagelijks worden gebruikt zonder negatieve effecten.

Veelgestelde vragen over de hondenvacht.

Is een hondenvacht borstelen belangrijk?

Het borstelen van een hondenvacht is absoluut belangrijk. Het is een steeds terugkerend onderdeel van een goede verzorging. Het borstelen van een hondenvacht doe je doorgaans wekelijks en tijdens de ruiperiode van de hond vaker. Hoe vaak je een hond uiteindelijk moet borstelen is uiteindelijk ook afhankelijk van het soort vacht dat je hond heeft.

Hoe vaak mag je een hondenvacht wassen?

Een hondenvacht heeft vanuit zichzelf doorgaans een verzorgende eigenschap. De meeste hondenvachten kun je dan ook eens per 3 maanden wassen. Breng je een hond regelmatig naar de trimmer? Dan is wassen soms helemaal niet nodig. Vraag hierover advies aan de trimmer(ster).

Hoe verzorg je hondenvacht na het zwemmen?

De meeste honden zijn helemaal gek op zwemmen, soms tot ongenoegen van de baas hoewel zwemmen natuurlijk ontzettend goed en gezond is voor de hond. Het is echter wel verstandig om een hond niet overal te laten zwemmen in verband met de gezondheid van een hond. Na het zwemmen is het goed om de vacht te drogen met een speciale honden handdoek, hondenvacht blazer of badjas. Na het zwemmen hoef je een hond niet te wassen.

Heeft voeding invloed op de vacht van een hond?

De voeding die een hond krijgt heeft veel invloed op de vacht. Het wordt daarom aangeraden om de juiste voeding met alle belangrijke bouwstoffen uit te kiezen en deze kun je eventueel aanvullen met zalmolie of andere gezonde aanvullingen waardoor de vacht zal  verbeteren.

Waarom blijft een hond voortdurend verharen?

Net als bij mensen verliezen honden ook haren buiten het ruien. Daar is op zichzelf niets mis mee. Verliest een hond te veel haren, maak dan een afspraak bij de dierenarts voor een extra controle. Ook een trimmer kan je helpen en adviseren.

Hebben alle honden een ondervacht?

Niet alle honden hebben een ondervacht. Sommige honden hebben een enkele vacht of dikkere vacht. Welke vacht een hond ook heeft, goede verzorging van een vacht blijft belangrijk. Wanneer je hond wel een ondervacht heeft is het verstandig om twee keer per jaar (liefst vaker) een afspraak bij de trimmer te maken om de vacht van je hond op de juiste manier te verzorgen en advies geven over de verzorging thuis.

Wat is een doffe hondenvacht?

Natuurlijk kan het voorkomen dat de vacht van je hond dof is en ruw of stoffig aanvoelt. Het kan in dat geval zijn dat er wat met je hond aan de hand is. De vacht van een hond verteld namelijk veel over de gezondheid van je hond. Het is bij een doffe vacht altijd verstandig om eens een afspraak bij een dierenarts te maken of voor de verzorging van een slechte vacht langs de trimmer te gaan.

Wat is het ontwollen bij een hondenvacht?

Het ontwollen van een hondenvacht is het verwijderen van losse haren uit de ondervacht. Een hond zal hierdoor minder jeuk of irritatie hebben. Het ontwollen van een ondervacht is nodig bij verschillende rassen waaronder de Australian Shepherd, Golden retriever, Labrador en Berner senner.

Wat is de Furminator voor product?

Het gebruiken van de Furminator is sterk af te raden ongeacht het hondenras. De Forminator maakt de vacht van een hond namelijk stuk en kan zorgen voor ernstige irritaties aan de huid. Wil je een goed advies wat je wel kan doen voor het verzorgen van een hondenvacht? Maak dan eens een afspraak bij een trimmer in de buurt.

Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *