Commando’s leren

Voorpagina » Honden blog » Training en hulp » Commando’s leren

Een puppy is zo leuk om je heen te hebben. De vrolijkheid die een pup met zich mee brengt en ook de hoge aaibaarheid maakt dat je zou willen dat jouw pup altijd klein kon blijven. Helaas, dat kan niet. En het is wel belangrijk dat jouw pup goed opgevoed wordt. Doe je dat niet dan kun je problemen kregen met het gedrag van jouw hond op latere leeftijd. Je wilt dus dat jouw hond goed naar je luistert en commando’s goed opvolgt.

Begin direct

Als jouw pup net bij jou is aangekomen dan is het nog niet het moment om gelijk jouw pup van alles te willen aanleren. De pup moet wennen aan jouw aanwezigheid, de nieuwe geuren in en rondom het huis en dat kost tijd.

Vanaf een week 10-12 kun je voorzichtig beginnen met commando’s leren. Op die leeftijd pakt jouw pup dingen heel erg snel op.

Houd het klein

Begin niet gelijk met tien commando’s die je je pup aan wilt leren maar kies er twee of drie uit. Basiscommando’s zoals zit, poot kun je op die leeftijd jouw pup prima aanleren. En nog belangrijker, straf een hond nooit omdat hij iets niet doet wat jij wilt.

Probeer de hond op een positieve manier op te voeden. Dit kun je doen door een leuke beloning te koppelen als de hond een commando je aan wilt leren goed uitvoert. Je hebt speciale training snacks die je kunt kopen waarmee je de pup dan kunt belonen.

Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *