Dit wil je over de border collie weten!

Voorpagina » Hondenrassen » Dit wil je over de border collie weten!

Collies zijn een soort herdershonden die werden gefokt uit de Old English sheepdog. Ze worden in de Verenigde Staten vaak “Labs” genoemd, maar collies komen voor in een verscheidenheid van vachtkleuren, waaronder zwart-wit, rood, bruin en tan.

Hoewel ze oorspronkelijk werden ontwikkeld om vee te hoeden, worden ze nu ook gebruikt als therapiehonden en gehoorhonden. Het beste aan collies is dat ze goed zijn met kinderen. Ze zijn ook intelligent, goed trainbaar en loyaal. Deze honden hebben de neiging zich aan hun baasje te hechten en zijn vaak minder actief dan andere rassen.

Ze willen altijd in de buurt zijn, maar kunnen verlegen zijn bij vreemden. Collies houden ook niet zo van koud of warm weer, dus als u in een kouder klimaat woont, zorg er dan voor dat ze warm blijven tijdens de wintermaanden.

Avatar foto

Voordeel Hond

Leuk dat je mijn website bezoekt! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er een meer dan informatieve website van te maken en hopen natuurlijk dat je er veel plezier aan gaat beleven! Heb je ook een mooie toevoeging of opmerking? Neem contact met mij op!

Artikelen: 168

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *